Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Δημιουργία μητρώου ευάλωτων πολιτών για στήριξη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/02/%CE%94%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-750x365.jpg

Στην δημιουργία μητρώου ευάλωτων ομάδων πολιτών της περιοχής, πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Σητείας. Σκοπός είναι η άμεση ενημέρωση και η στήριξή τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Δασκαλάκης.



«Παρακαλούνται», δήλωσε ο κ. Δασκαλάκης, «οι πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), οι αιμοκαθαρόμενοι ή άτομα με αναπηρία, άτομα που χρειάζονται ασθενοφόρο για την μετακίνηση τους στην περίπτωση ενός έκτακτου συμβάντος, να δηλώσουν στην ειδική φόρμα που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο τα στοιχεία επικοινωνίας τους και την συγκατάθεση τους για την χρήση αυτών με σκοπό την ενημέρωση τους.

Για παράδειγμα, όταν υπάρχει μία μεγάλη διακοπή ρεύματος να έχει ο ΔΕΔΔΗΕ το τηλέφωνό τους, να τους ενημερώνει άμεσα για να λάβουν τα μέτρα τους. Σε συνάντηση που είχαμε με τον Προϊστάμενο του Νομού, μας διαβεβαίωσε ότι, αν είναι εφικτό, μπορεί να γίνει και μεταφορά δικτύου έτσι ώστε να μην μείνουν αυτές οι περιοχές που κατοικούν ευπαθείς ομάδες χωρίς ρεύμα. Επίσης να τονίσουμε ότι και σε περίπτωση μίας μεγάλης φυσικής καταστροφής που θα έχουμε την απώλεια του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ, θα ενισχύσει τους υποσταθμούς με ΗΖ.

Η ηλεκτρονική δήλωση θα αποστέλλεται στο γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας. Όσοι αδυνατούν να υποβάλλουν οι ίδιοι τη δήλωση, μπορούν να το κάνουν μέσω των ΚΕΠ.

Πρόκειται για μία προσπάθεια όπως τόνισε ο κ. Δασκαλάκης, στο πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων ομάδων της περιοχής. Το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας δίδει μεγάλη βαρύτητα σε τούτο όπως και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο οποίος έχει εστιάσει στις προσπάθειες πρωτίστως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της κοινωνικής προστασίας.

Νομίζω ότι είμαστε ένας από τους πρώτους δήμους που αναλαμβάνουν μία τέτοια, όπως η συγκεκριμένη, πρωτοβουλία που προαναφέρθηκε σε συνεργασία πάντα με την ΔΕΔΔΗΕ και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι. Προέχει, όπως τόνισα, η ανθρώπινη ζωή κι εκεί δεν κάνουμε καμία έκπτωση. Και προγραμματίζουμε κι άλλες δράσεις μελλοντικά για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τί γίνεται και ότι υπάρχει ενεργό γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας».

Ο κ. Δασκαλάκης ευχαρίστησε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια του και την εξαιρετική συνεργασία, τον Προϊστάμενο του γραφείου Πολιτικής Προστασίας (και Περιβάλλοντος ) κ. Μανόλη Ψιλινάκη. «Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν από μόνα τους, αν δεν υπάρχει και η ανάλογη βοήθεια από ανθρώπους όπως ο κ. Ψιλινάκης, ένας έμπειρος συνεργάτης που διαχειρίζεται πολλά χρόνια αυτά τα θέματα, τα οποία γνωρίζει καλά και είναι πραγματικά ένας από τους πολύ καλούς συνεργάτες μου. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα κάνει σε αυτόν τον βαθμό, υπερβάλλοντας εαυτόν πολλές φορές», κατέληξε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

ηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας