Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Θετικές προοπτικές για το αεροδρόμιο Σητείας-Αυξημένη η κίνηση τις γιορτές, νέες πτήσεις για το καλοκαίρι

 

Ο Αερολιμενάρχης κ. Δημήτρης Βερίγος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ αναφέρθηκε στην κίνηση των ημερών στον Αερολιμένα της Σητείας.

Η κίνηση στον αερολιμένα Σητείας  στην διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου είναι αυξημένη  κι αναμένεται  συνολικά η χρονιά, που σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται, να κλείσει με θετικό πρόσημο.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός της αύξησης της κίνησης, της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω του αεροδρομίου της Σητείας και της αύξησης της επισκεψιμότητας στον τόπο μας. Αναφορικά με τα όποια προβλήματα, έχουν μειωθεί και αντιμετωπιστεί τα περισσότερα. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε  την προσπάθεια.

Καταβάλλεται συνολική προσπάθεια από το έμψυχο δυναμικό του αεροδρομίου  με την στήριξη του Δήμου, σε συνεργασία και με την Ageean σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια της OlympicAir.

Αυξάνεται κατά καιρούς η χωρητικότητα των αεροσκαφών όπως για παράδειγμα την περυσινή περίοδο με τα AirBus. Το ίδιο θα ισχύσει και φέτος.

Αλλά θα έχουμε και αύξηση των πτήσεων εξωτερικού. Εκτός από τις γνωστές πτήσεις τσάρτερ από τα δύο μεγάλα γραφεία θα έχουμε και εταιρεία χαμηλού κόστους με έξι πτήσεις την εβδομάδα, από Ελβετία, Ιταλία (Μιλάνο και Νάπολη) και Αγγλία (Λονδίνο). Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα τα δικά μας που θα συμβάλει πολύ στην αύξηση της κίνησης του αεροδρομίου».

Οι εξελίξεις αυτές  αναμένονται σε δοκιμαστικό επίπεδο φέτος ξεκινώντας από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας