Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Η σητειακή ομάδα SUP που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ταϋλάνδη

 https://www.rcat.or.th/wp-content/uploads/2023/06/Banner_2023-ICF-SUP-WORLD-CHAMPIONSHIPS_Final_2.jpg

Έχοντας την στήριξη, την θετική ενέργεια και τις καλύτερες ευχές της τοπικής κοινωνίας ετοιμάζεται να αναχωρήσει η Σητειακή αποστολή στις 8 Νοεμβρίου, για την Ταϊλάνδη. Θα συμμετέχει με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP, που θα διεξαχθεί 15 με 19 Νοεμβρίου.

Η Σητειακή ομάδα αποτελείται από έξι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, οι οποίες θα αγωνιστούν στην παγκόσμια διοργάνωση με την εθνική μας ομάδα, η οποία συνολικά αριθμεί τριάντα αθλητές. Οι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Σητείας που διακρίθηκαν από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και αγωνίζονται με την Εθνική Ελλάδας είναι η Νάνσυ Καραΐνδρου, η Ελένη Γιακουμάκη, η Κατερίνα Λαντζανάκη (θα αγωνιστούν στην κατηγορία των Γυναικών ) και η Ελευθερία Τσαγκαράκη, η Ειρήνη Δανδουλάκη, η Χρύσα Μαυρακάκη (θα αγωνιστούν στην κατηγορία των Γυναικών Master 40).

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για την Ταϊλάνδη, στις 10 Νοεμβρίου, η Νάνσυ Καραΐνδρου αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό εγχείρημα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι σα Ναυτικός Όμιλος, γιατί στην αποστολή της εθνικής ομάδας που αποτελείται από τριάντα άτομα, εξ αυτών έξι αθλήτριες ανήκουν στο Ναυτικό Όμιλο Σητείας. Για εμάς αυτό αποτελεί τεράστια ικανοποίηση και χαρά»

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ασφαλώς έχει μεγάλη βαρύτητα γιατί αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση αναφορικά με το άθλημα του SUP στο κόσμο «Διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κανόε -Καγιάκ. Οι συνθήκες που θα βρούμε στην Πατάγια, θα λέγαμε, ότι μοιάζουν ίσως λίγο με τις συνθήκες που προπονούμαστε εδώ γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο λιμάνι. Έχουν κάποια χαρακτηριστικά όσον αφορά το θαλάσσιο στίβο. Δεν είναι ιδιαίτερα άγριες -ας πούμε- όπως σε άλλους αγώνες που μπορεί να υπήρχαν μεγάλοι κυματισμοί και δυσκολία. Αυτό για κάποιους μπορεί να είναι ευνοϊκό για κάποιους άλλους όχι». Για την κ. Καραΐνδρου η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι η τρίτη σε παγκόσμια πρωταθλήματα (Ελ Σαλβαδόρ, Πολωνία, Ταϋλάνδη).

 

Η προετοιμασία

«Όμως», πρόσθεσε, «σαφώς και υπάρχουν προβληματισμοί. Όσον αφορά την Πατάγια είναι ένας ωραίος προορισμός. Από την άλλη μας προβληματίζουν κάποια ζητήματα όσον αφορά τη διατροφή, το νερό γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικές. Αναφορικά με την προετοιμασία είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και προπονητικά και ψυχολογικά. Πρόκειται ωστόσο για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που σημαίνει μεγάλο ανταγωνισμό και υψηλό επίπεδο. Η κάθε αθλήτρια έχει τον προσωπικό της στόχο και ταυτόχρονα υπάρχει η ομαδική κατάταξη ανά κατηγορία, η ομαδική αποστολή.

Υπάρχει επομένως άγχος, ωστόσο δημιουργικό. Το αγωνιστικό ταξίδι θα διαρκέσει δέκα ημέρες, τέσσερις μέρες πριν τους αγώνες για να δοκιμαστούν τα σκάφη και ο θαλάσσιος στίβος, διότι σίγουρα θα έχει διαφορές από αυτόν που γίνονται τώρα οι προπονήσεις, ενώ πέντε ημέρες θα διαρκέσουν οι αγώνες. Για τις πέντε από τις έξι αθλήτριες του Ομίλου όλο αυτό αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία, κάτι που επίσης είναι σημαντικό.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε το πρόσημο τελικά να είναι θετικό με την έννοια ότι θα είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Η προσδοκία όλων είναι να δούμε ότι οι προπονήσεις έχουν πιάσει τόπο και ότι σίγουρα αυτό που θα δούμε θα είναι καλύτερο από αυτό που είχαμε μέχρι το προηγούμενο αγώνα -πανελλήνιο πρωτάθλημα- ότι υπάρχει βελτίωση σε όλες μας. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Από ‘κει και πέρα σίγουρα έχουμε και μεγαλύτερες προσδοκίες, όπως και την προσδοκία του ομαδικού βάθρου».

 

Η τοπική κοινωνία

Η κ. Καραΐνδρου δεν έκρυψε την χαρά της για το γεγονός ότι η Σητεία είναι αρωγός σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ευχαριστώντας θερμά όλους για την υποστήριξη. «Για άλλη μία φορά η πόλη μας υποστηρίζει χορηγικά, όσον αφορά το κόστος που είναι μεγάλο. Διαμονή, εξοπλισμός… Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας, θα πρέπει να ενοικιάσουμε από εκεί. Επίσης ο Δήμος, ο Δήμαρχος Σητείας, ο ΟΑΣ μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε. Είναι για εμάς σημαντικό ότι όλη η τοπική κοινωνία είναι πολύ υποστηρικτική. Από μόνοι τους άνθρωποι κάτι που μας δείχνει ότι αναγνωρίζεται η συνολική προσπάθεια. Αυτό για εμάς είναι μεγάλη χαρά. Ευχαριστούμε θερμά το Ναυτικό Όμιλο Σητείας, το Δ.Σ. του οποίου είναι πάντα παρόν και στηρίζει όλες τις προσπάθειες».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας