Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας και οι εκπρόσωποι φορέων μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/xrisoxoidis-3234-2.jpg

Ευρεία συνάντηση για τα θέματα των νοσοκομείων Σητείας και Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοίδη στην πόλη της Σητείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, η βουλευτής Λασιθίου κ. Σπυριδάκη, ο αντιπεριφερειαρχης Λασιθίου, ο Δήμαρχος Σητείας ο οποίος είχε καλέσει τον Υπουργό στην πόλη του, ο νυν και επόμενος Δήμαρχος Ιεράπετρας, σύλλογοι εργαζομένων των νοσοκομείων, οι αναπληρωτές διοικητές αυτών, εκπρόσωποι των συλλόγων φίλων των νοσοκομείων, η πολιτική ηγεσία της ΔΥΠΕ καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ο Υπουργός, ως γενική διατύπωση για όλες της δημόσιες μονάδες υγείας του Νομού ανέφερε πως αποτελεί απόφασή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου του  να προχωρήσουν περαιτέρω στην ενίσχυση των νοσοκομείων, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους και ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, να καλύψουν και θέσεις οι οποίες είναι επανειλημμένα άγονες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, μίλησαν στο Ράδιο Λασίθι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων των δυο πόλεων σχολιάζοντας όλα όσα ειπώθηκαν, εμφανιζόμενοι συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις εξαγγελίες του Υπουργού.

Ζερβάκης Γιώργος, Δήμαρχος Σητείας

Ο Δήμαρχος Σητείας αναφέρθηκε στη μεγαλειώδη κινητοποίηση των πολιτών όπου παράλληλα με την επίσκεψη του Υπουργού, θα προκύψουν σύντομα αποτελέσματα σε πραγματικό επίπεδο για τη στελέχωση του νοσοκομείου που έχει πολλές ανάγκες.

Φραγκούλης Μανώλης, Δήμαρχος Ιεράπετρας

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ιεράπετρας, ο οποίος παρευρέθηκε στη σύσκεψη και τόνισε στον Υπουργό πως τα λεγόμενά του πρέπει να είναι άμεσα εφαρμόσιμα γιατί το νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχει χρόνια προβλήματα και διαρκείς ανάγκες χρόνια τώρα που πρέπει να αρχίσουν να καλύπτονται.

Βλασσάκης Δημήτρης, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ο κ. Βλασσάκης τόνισε ότι ο ”Υπουργός πήγε στη Σητεία για να ακούσει όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων του Νομού. Σε προτεραιότητα, θα επαναπροκυρηχθούν οι άγονες θέσεις τον επόμενο μήνα. Όλες οι ειδικότητες διοικητικού και παραιατρικού θα ανανεωθούν  για ένα χρόνο. Επίσης, ένας γιατρός μπορεί να φύγει στη 2ετια,  άρα θα είναι κίνητρο να έρχονται νέοι γιατροί. Πάντως, εμείς θα εφισυχαστούμε όταν έρθουν οι γιατροί στην πόρτα μας”.

 

Μαμαντόπουλος Ανδρέας, πρόεδρος συλλόγου φίλων νοσοκομείου Ιεράπετρας 

Ο κ. Μαμαντόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι ”ο Υπουργός εξέφρασε προθέσεις, φάνηκε να είναι ενήμερος άλλα το κυριότερο είναι ότι οι άγονες προκηρύξεις θα έχουν τα ίδια προνόμια με τα νοσοκομεία τύπου Α. Θα δοθούν και άλλα είδους κίνητρα οικονομικά, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα έρθει τον επόμενα μήνα στην Ιεράπετρα.

Καραμανωλάκης Νίκος μέλος επιτροπής αγώνα Σητείας

Ο κ. Καραμανωλάκης είπε χαρακτηριστικά ότι ”υπό το φόβο της κινητοποίησης που φαινόταν ότι θα είναι μεγάλη ο υπουργός αιφνιδίως ήρθε στην περιοχή και ήρθε συρόμενος από αυτήν, γιατί είχαμε σκοπό να κρατήσουμε τη ΔΥΠΕ σε κατάληψη επ΄ αόριστον. Τα λόγια ικανοποιούν αλλά σαν πολίτες πρέπει να περιμένουμε να υλοποιηθούν όλα αυτά γιατί ανακοίνωσε ότι με σύντομες διαδικασίες θα έχουμε προσλήψεις. Σαν υπόσχεση μας ικανοποίησε ότι έκοψε τη φόρα του σεναρίου για ένα κεντρικό νοσοκομείο του Νομού στον Άγιο Νικόλαο”.

Σπυριδάκη Κατερίνα, βουλευτής Λασιθίου

Η κ. Σπυριδάκη τέλος δήλωσε ότι ”ο Υπουργός κατάλαβε την ανάγκη ύπαρξης όλων των νοσοκομείων στο Νομό. Ακούσαμε δεσμεύσεις ότι οι επικουρικοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους για 1 χρόνο ακόμα, ότι θα προκηρυχτούν θέσεις για την πλήρη λειτουργία όλων των νοσοκομείων. Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει, σε καμία περίπτωση δε δημιουργείται ασφάλεια μετά από αυτές τις δηλώσεις, παρ ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι δε θα υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο στο Λασίθι”.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας