Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Με ένα αναμενόμενο θέμα στη Γλώσσα και Λογοτεχνία ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις (βιντεο)

 

Εύκολο ,αναμενόμενο και χωρίς να κρύβει κάποια παγίδα χαρακτηρίζουν οι φιλόλογοι το θέμα της έκθεσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα στην πρώτη μέρα των εξετάσεων, και στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν να  αναπτύξουν το θέμα για τη βία εναντίον των γυναικών και τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από τη θέση της γυναίκας.

Το θέμα, που απασχολεί την επικαιρότητα εδώ και πολύ καιρό, όπως σημείωσε ο διευθυντής του Λυκείου Μανώλης Τσιφετάκης, δεν έκρυβε καμία έκπληξη,  τα παιδιά το είχαν διδαχτεί επομένως ήταν προετοιμασμένα για μία τέτοια επιλογή.

Ίσως εκεί οφείλεται και η έλλειψη άγχους που παρατήρησε η διευθύντρια του εξεταστικού κέντρου και υποδιευθύντρια του Λυκείου Φανή Συντυχάκη.

Τα πάντα κύλησαν ομαλά, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και καθυστερήσεις. Επιπλέον το Λύκειο έχοντας  στο δυναμικό του σχολική ψυχολόγο, την Ιωάννα Δημοπούλου, είχε διοργανώσει την περασμένη εβδομάδα  συνάντηση με τους γονείς, για τη διαμόρφωση του υποστηρικτικού πλαισίου στα παιδιά, όπως είπε ο κ. Τσιφετάκης.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας