Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Μέλη του Ναυτικού Ομίλου Σητείας συναντήθηκαν και μίλησαν με τον αθλητή παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη.

 

Μέλη του Ναυτικού Ομίλου Σητείας συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τον αθλητή παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη. Ο Χαράλαμπος έχει χρυσά και αργυρά μετάλλια σε όλους τους παραολυμπιακούς αγώνες από την Αθήνα το 2004 μέχρι το Τόκιο το 2020 και αντίστοιχες διακρίσεις σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Βρίσκεται στην πόλη μας για να προετοιμαστεί για το σπουδαίο εγχείρημα που σχεδιάζει, να κολυμπήσει σε όλη τη Βόρεια Κρήτη, ξεκινώντας από τα Χανιά και τερματίζοντας στην Σητεία. Αυτή η εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα υποδεχτούμε τον σπουδαίο αυτό αθλητή στην πόλη μας στον τερματισμό του. Ο Χαράλαμπος έχει προβλήματα όρασης (νευρομυϊκή ατροφία του οπτικού νεύρου) και αγωνίζεται στην κατηγορία S13. Μαζί του και υπεύθυνος οργάνωσης του εγχειρήματος, ο τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς, πρωταθλητής κολύμβησης ΑμεΑ με σπουδαίες διακρίσεις, όπως την πρώτη θέση στο Ocean Cancun World Final Cup Mexico στα 5 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας.

Ο Χαράλαμπος έχοντας ήδη κολυμπήσει μια απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη Ρόδο στον Πανορμίτη Σύμης, σχεδιάζει να διανύσει την απόσταση των 250 χιλιομέτρων από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία σε 7 περίπου ημέρες με ενδιάμεσες στάσεις στη Γεωργιούπολη, στο Ρέθυμνο, στο Μπαλί, στο Ηράκλειο, στη Χερσόνησο, στον Άγιο Νικόλαο και τελική άφιξη στην πόλη μας. Παρόμοιο εγχείρημα δεν έχει επαναληφθεί παγκοσμίως από αθλητή με αναπηρία αποδεικνύοντας πως η δύναμη του πνεύματος και της θέλησης μπορούν να υπερβούν οποιοδήποτε σωματικό ή φυσιολογικό περιορισμό.

Ο Χαράλαμπος και ο Χρήστος μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία τους να βοηθήσουν και να εμπνεύσουν συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης ευαισθητοποιώντας παράλληλα την κοινή γνώμη για σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν όπως η διευκόλυνση στην εκπαίδευση και αγορά σκύλων – οδηγών τυφλών.

Η προσπάθεια αυτή θέλει τη στήριξη όλων μας. Καλούμε λοιπόν όσους έχουν την επιθυμία και τη δυνατότητα να συνδράμουν οικονομικά. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι.

Ευχόμαστε στο Χαράλαμπο Ταϊγανίδη δύναμη στην επίτευξη αυτού του στόχου. Όλος τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Σητείας θα τον περιμένουμε στον τερματισμό για μια γιορτή αντάξια (όσο είναι δυνατόν) της μεγάλης του προσπάθειας.

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας