Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Κ. Μητσοτάκης από Ιεράπετρα: Δεσμεύσεις για τα Νοσοκομεία – Φωτογράφησε την Ειρ. Αγαπηδάκη για το Υπουργείο Υγείας [βίντεο]

 

Μια μικρή, ίσως και μεγάλη, είδηση έκρυβε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιεράπετρα και σε όσα ανέφερε στην σύντομη ομιλία του έξω από το καφέ Waikiki.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πέρα από τις ευχαριστίες του στους πολίτες του Λασιθίου για την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου και το αίτημά του για νέα υποστήριξη στις εκλογές που έρχονται, δεν παρέλειψε να κάνει και μια αναφορά στο χώρο της δημόσιας υγείας, θέμα για το οποίο η ΝΔ αφενός έχει δεχθεί έντονη κριτική (και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο) και αφετέρου το έχει πολύ ψηλά στην προεκλογική της ατζέντα και στον προγραμματισμό της για την επόμενη τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως εφόσον η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση καμία δημόσια δομή δεν πρόκειται να κλείσει αλλά θα ενισχυθεί με σκοπό να μπορεί να παρέχει βασικές υπηρεσίες στους πολίτες. «Μπορεί ένα Νοσοκομείο να είναι μικρό αλλά πρέπει να καλό με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες» ήταν η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού, προσθέτοντας πως οι ιδιαιτερότητες του Λασιθίου είναι γνωστές και η νέα κυβέρνηση έχει σκοπό να λύσει και όχι να δημιουργήσει νέα προβλήματα..

Πέρα όμως από όλα αυτά ο Κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία κατάγεται από τη Σητεία, ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, και την περασμένη τετραετία ήταν Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, μετά το ρόλο της ως Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Το έργο της χωρίς αμφιβολία κρίνεται θετικό από την απελθούσα κυβέρνηση αφού της έδωσε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε πως η κα Αγαπηδάκη θα έχει ρόλο στον τομέα της υγείας στην επόμενη κυβέρνηση και έτσι το Λασίθι «θα έχει τον δικό του άνθρωπο» στα ζητήματα αυτά. Το ίδιο είχε αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος, τονίζοντας πως η κα Αγαπαδάκη συμβολίζει την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Το αν ο ρόλος της κα Αγαπηδάκη θα είναι αυτός της Υπουργού ή της Υφυπουργού μένει να φανεί στην πράξη, όμως η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ έκανε σαφές πως ο ρόλος της θα είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με αυτόν της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου που είχε μέχρι πρόσφατα.

Δείτε το βίντεο του Ράδιο Λασίθι:

 

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας