Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Συνεχίζεται με αλλαγές λόγω της τουριστικής σεζόν το έργου του βιολογικού καθαρισμού στο Μακρύ Γιαλό

 

Με τον Πρόεδρο, κ. Μανόλη Καπετανάκη και το μέλος, κ. Τίτο Γοργολάκη του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Κουτσουρά – Ανάληψης – Μακρύ Γιαλού συναντήθηκε

ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Μανόλη Βρυγιωνάκη και του εργολάβου που έχει αναλάβει να τοποθετήσει τα δίκτυα συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά η σπουδαιότητα της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού, τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή και η ανάγκη τάχιστης περάτωσης του έργου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μετά το πέρας της συνάντησης: «Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι το έργο της κατασκευής του Βιολογικού καθαρισμού είναι μεγίστης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού, του Κουτσουρά και της περιοχής της Ανάληψης. Είναι ένα δύσκολο έργο που αποτελεί αίτημα των κατοίκων εδώ και δεκαετίες και θα συμβάλλει στην οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής.  Για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα. 

Επειδή, όμως, ξεκινάει η τουριστική περίοδος και ως Δημοτική Αρχή πάγια θέση μας είναι να στηρίζουμε τον κλάδο και τις επιχειρήσεις του τουρισμού, αντιλαμβανόμενοι τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το έργο στις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αποφασίσαμε να συνεχιστούν οι εργασίες εγκατάστασης των δικτύων σε εσωτερικούς δρόμους του Κουτσουρά, ούτως ώστε να περιοριστούν οι οχλήσεις στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο το οποίο το έχει ανάγκη η περιοχή. Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και των επισκεπτών. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα μας ανταμείψει όλους».

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας