Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Νίκος Κουροουπάκης: Δεν μας ενδιαφέρει η «καρέκλα», μας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας και έχουμε σοβαρές προτάσεις για αυτό

 
 
Πολιτικές Μαυρογυαλούρου», όπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχονται τα πάντα στους πάντες διαπιστώνει για αυτήν την προεκλογική περίοδο στο Λασίθι, ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ Νίκος Κουρουπάκης, καλώντας τους πολίτες  να αναλογιστούν και να σκεφτούν  τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει και πριν από τέσσερα χρόνια .Όπως λέει, «να θυμίσω τη λεγόμενη αναστολή λειτουργίας της Σχολής Χωροφυλακής; Να θυμίσω την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου που χρόνια τώρα υπογράφεται και δεν υπογράφεται. Να θυμίσω το βόρειο οδικό άξονά. Τι  έχει γίνει με όλα αυτά; Ας τα σκεφτεί  ο πολίτης πριν παραπλανήσει και πριν βάλει την ψήφο του στη κάλπη, γιατί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».
Ο Νίκος Κουρουπάκης, αναφέρεται στο μετεκλογικό τοπίο και την τρίτη εντολή, που θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν , στο  ΠΑΣΟΚ από την πρόεδρο της Δημοκρατία για να τονίσει πως «θα  την αξιοποιήσουμε προκειμένου να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας, δηλαδή για προγράμματα. Για αυτό βέβαια πρέπει να πούμε ότι ο κύριος Μητσοτάκης λέει ότι θα πάρει την εντολή, θα την καταθέσει. Διότι αυτός θέλει αυτοδυναμία, άρα δεν θέλει συνεργασία. Ο κύριος Τσίπρας, λέει ότι  εάν είναι δεύτερος, δεν ενδιαφέρεται να  κάνει κυβέρνηση. Είναι θέμα τι λένε αυτοί οι δύο.
 Πρόσφατα ακούσαμε τον κύριο Μητσοτάκη να λέει ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να γίνεται πρωθυπουργός. Το ίδιο ακριβώς λέει και ο Τσίπρας.  Δεν  θέλουν καμία μορφή συνεργασίας, κι  αυτό δεν δημιουργεί όμως πρόβλημα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει ,τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Μητσοτάκη, είναι η καρέκλα . Εμάς δεν μας ενδιαφέρει».
«Είμαστε διαφορετικοί, ΝΔ  και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην ίδια όχθη»
Τραβώντας διαχωριστική γραμμή και από ΝΔ και από ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος βουλευτής, δηλώνει για το   ΠΑΣΟΚ πως «μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τη χώρα και επειδή μας ενδιαφέρει αυτό, για αυτό λέμε ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε μορφής συνεργασία. πρέπει να είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συμβάσεων με βάση ένα πρόγραμμα, Ένα πρόγραμμα που θα δίνει  απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα και στην προοπτική της χώρας. Έχουμε  μια διαφορετική αντίληψη, είμαστε διαφορετικοί.
Ο  ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται ακριβώς στην ίδια όχθη, δηλαδή τους απασχολεί πώς θα έχουνε την εξουσία. Εμάς όμως δεν μας απασχολεί αυτό. Μας απασχολεί όπως είπα, να έχουμε ένα πρόγραμμα και μια πολιτική, μια κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να υλοποιήσει πράγματα. Αν υπάρχει προγραμματική σύμβαση, τότε εύκολα βρίσκονται και τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα. Άρα λοιπόν είναι θέμα συζήτησης και επομένως δεν είναι ο κύριος Ανδρουλάκης που θα προσδιορίσει ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός θα προκύψει μετά από τη συζήτηση και φυσικά με συζήτηση με αυτούς που θα γίνει η κυβέρνηση. Όχι ο ίδιος δεν έχει τέτοια αλαζονεία. Το έχει αποδείξει άλλωστε».
«Είμαστε ένα σοβαρό κόμμα, με σοβαρές προτάσεις»
«Πρέπει να σοβαρευτούμε. Η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτή την τοξικότητα και αυτή την προσπάθεια που γίνεται από τους δύο ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να το  δει αυτό  να μας εμπιστευτεί διότι είμαστε ένα σοβαρό κόμμα,το οποίο έχει επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα ανάταξης της χώρας, το έχει καταθέσει από τον περασμένο Νοέμβριο σε  διαβούλευση.  
Δεν έχω ακούσει σοβαρή αρνητική κριτική απέναντι σε αυτό το πρόγραμμα. Άρα λοιπόν καταλαβαίνουμε όλοι ότι το μόνο που δεν μπορούν να αντικρούσουν είναι  οι προτάσεις και οι θέσεις μας, που απαντούν ακριβώς σε αυτά που έχει ανάγκη η κοινωνία».
Για τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών  είναι κάθετος:
« Αυτά μετριούνται μετά τις εκλογές. Εμείς αυτό που λέμε σήμερα είναι εύκολα κατανοητό, διότι εάν πάρεις ένα χαμηλό ποσοστό σημαίνει ότι η κοινωνία δεν είναι ώριμη και έτοιμη αυτή την ώρα για να υιοθετήσει τις πολιτικές σου. Άρα λοιπόν, θα μείνει στην αντιπολίτευση. Αυτό είναι απλό. Η κυβέρνηση λοιπόν και η κυβερνησιμότητα δεν βαρύνει το ΠΑΣΟΚ που βαρύνει κυρίως τα δύο  πρώτα κόμματα. Και τα 2 πρώτα κόμματα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Η συνεργασία που βάζουμε εμείς στο τραπέζι έχει ορισμένες προϋποθέσεις και αυτές οι προϋποθέσεις είναι καταρχήν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο κομμάτι που αφορά :
  • Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ,αν δεν καταργηθεί ο πρόσφατος νόμος που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΥ, που το διαλύει στην ουσία.
  • Ένας δεύτερος κανόνας είναι τα ζητήματα που αφορούν  τη μεσαία τάξη. Όπως το φορολογικό σύστημα, τον τρόπο διανομής του πλούτου και λοιπά .Είναι ζητήματα πολύ σοβαρά. Και μπαίνουν και επιμέρους ζητήματα τα οποία αφορούν:
  • Την παιδεία, την υγεία, την εκπαίδευση . Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτά που ισχύουν σήμερα, θέλουμε αλλά να γίνουν αλλαγές. Σε αυτές τις αλλαγές πάνω θα γίνει η συζήτηση . Είναι πάνω στο πρόγραμμά μας.
 Το ΠΑΣΟΚ λέει ,μας ενδιαφέρει η αύξηση της πίτας ,χρειάζεται  ένα ισχυρό κράτος το οποίο, με διαφάνεια με δίκαιη φορολογία, όπου να υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου της λειτουργίας της αγοράς ,με τρόπο τέτοιο που να μην δημιουργούνται τα θέματα όπως είναι σήμερα οι πλούσιοι  να γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί, φτωχότεροι. Να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή.
Η σοσιαλδημοκρατία, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, αντιμετωπίζει  τα ζητήματα με σοβαρότητα. Όσον αφορά όλα αυτά τα θέματα, είτε αφορούν την οργάνωση του κράτους είτε αφορούν τη φορολογική πολιτική, είτε αφορούν τη στήριξη των ευάλωτων οικογενειών και τη μεσαία τάξη.
 
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας