Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου του Ναυτικού Ομίλου Σητείας που αφορά την μετεγκατάστασή του

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου του Ναυτικού Ομίλου Σητείας που αφορά την μετεγκατάστασή του από τον χώρο του καρνάγιου σε καταλληλότερο σημείο του λιμανιού, πιο κοντά στην πόλη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η μεταφορά στις καινούριες εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού των χώρων, που αναμένονται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα. Μάλιστα στις 29 και 30 Απριλίου προγραμματίζεται και η διεξαγωγή του Διασυλλογικού Αγώνα SUP όπου αναμένονται αρκετές συμμετοχές.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας κ. Νάσος Ζαγκότης δεν έκρυψε την χαρά του για την μεταφορά του χώρου -γραφείου του Ομίλου σε ένα καταλληλότερο σημείο για όλα τα μέλη του Ομίλου και δη για τα αθλούμενα παιδιά. «Πλησιάζουμε πια πιο κοντά στην πόλη… φεύγουμε επιτέλους από το καρνάγιο, που ήταν μία περιοχή επικίνδυνη, ένα περιβάλλον όχι κατάλληλο για παιδιά. Παρά το γεγονός βέβαια ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, τεχνικοί, μηχανικοί μας έχουν βοηθήσει σε πολλά πράγματα, ακόμα και στην μετακόμιση μας βοήθησαν και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό, είναι πραγματικά φίλοι μας. Σε κάθε περίπτωση όμως έπρεπε να φύγουμε από εκεί. Είναι μία επισκευαστική ζώνη όπου δεν είχαμε θέση εμείς και ειδικά παιδιά.

Κατόπιν λοιπόν συνεννόησης με το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο μεταφερθήκαμε, κάτι που αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη. Βέβαια αυτό που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε είναι να καλλωπιστεί η εγκατάστασή μας. Είναι ταλαιπωρημένη, αλλά είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Μεταξύ άλλων σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ωραία γκράφιτι και γενικότερα να καλλωπίσουμε τον χώρο.

Η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα δεδομένου ότι τέλος του μήνα ο Όμιλος θα φιλοξενήσει και τους αγώνες SUP, οι οποίοι επρόκειτο να γίνουν τις ημέρες που σημειώθηκε και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μάλιστα πρόθεση του Ομίλου είναι να γίνει κι ένα μικρό μνημείο που θα θυμίζει το τραγικό συμβάν και τους 57 νεκρούς του δυστυχήματος».

 

Την Πρωτομαγιά

Η μεταφορά των εγκαταστάσεων του Ομίλου αναμένεται να συμβάλει θετικά στην δράση και τη λειτουργία του. Πρόκειται εξάλλου για ένα σωματείο, το οποίο πλαισιώνουν ενήλικες και πολλά παιδιά (τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνούν τα 200) στα τμήματα της κολύμβησης, του SUP και της ιστιοπλοΐας. Μάλιστα οι προπονήσεις συνεχίζονται ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και τόσο ευνοϊκές, όπως επί παραδείγματι το Σάββατο, οπότε παρά την ασθενή βροχόπτωση τα παιδιά του τμήματος του SUP με τους προπονητές τους συνέχισαν την προπόνησή τους με ενθουσιασμό στο λιμάνι της Σητείας.

Ο διασυλλογικός αγώνας SUP, του οποίου η διεξαγωγή είχε -λόγω καιρικών συνθηκών- αναβληθεί τον περασμένο μήνα και θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Απριλίου. Ο κ. Ζαγκότης τόνισε «ευχόμαστε αυτή τη φορά οι καιρικές συνθήκες να είναι καλές και να γίνει ο αγώνας. Είναι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς κι ελπίζουμε να προσελκύσει κόσμο στην πόλη αυτό το γεγονός. Ελπίζουμε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τότε σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις μας. Έχουμε μία δυνατή ομάδα, ανθρώπους με διάθεση να βοηθήσουν, οπότε ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας