Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Θ. Πατεράκης- Το έργο της δημοτικής Αρχής και η “κακή αντιπολίτευση”

 

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση του Δημάρχου στην οποία κάνει αναφορά στην κακή αντιπολίτευση και στο έργο το οποίο κάνει η σημερινή δημοτική αρχή.

Μία πρώτη γενική παρατήρηση.

Είναι ένα κείμενο χωρίς να αιτιολογεί τα γραφόμενά του και μία αναφορά σε έργα στα οποία δεν έχει συμμετοχή, όσον αφορά την προετοιμασία, χρηματοδότηση, μελέτες κλπ. Να τονίσουμε ότι σε δύο από αυτά προεκλογικά και μετεκλογικά ήταν αρνητικός( ανέγερση δημαρχείου και κατασκευή κυματοθραυστών στην παραλία).

Επιλέγω τα πιο σημαντικά σημεία του κειμένου του δίνοντας και συγκεκριμένες απαντήσεις.

  1. Γράφει ο Δήμαρχος

“Η δημοτική αρχή δέχεται προσωπικούς χαρακτηρισμούς”

Απαντώ λοιπόν λέγοντας ότι ποτέ δεν αποδόθηκαν προσωπικοί χαρακτηρισμοί σε κανένα μέλος της δημοτικής αρχής, από εμάς.

Αντιθέτως, Δήμαρχε να σου θυμίσω τους  δικούς σας προσβλητικούς – απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς.

“Ρουφιάνοι υπάλληλοι, σου  φτούνε και νομίζεις ότι ψιχαλίζει, ήσουν Δήμαρχος της πλάκας, το παίζεις Δον Κιχώτης, δεν πήρες τα χάπια σου κλπ. ”

Μιλάω συγκεκριμένα και όχι αφηρημένα όπως εσύ.

2.Γράφει ο Δήμαρχος . “Παραπληροφορεί η αντιπολίτευση”. Που  πότε και για ποιο θέμα Δήμαρχε;

Εσύ παραπληροφορείς και αποκρύπτεις στοιχεία, όπως έκανες με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους κυματοθραύστες την οποία παρανόμως δεν έφερες για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

  1. Γράφει ο Δήμαρχος.

“Η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποδημήσει κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής” Ποτέ Δήμαρχε δεν έγινε αυτό .Πες συγκεκριμένο παράδειγμα.

Η διαφορετική προσέγγιση σε κάποια θέματα δεν είναι αποδόμηση. Είναι βασικός κανόνας της δημοκρατίας.

Εσύ βέβαια θα προτιμούσες μία αντιπολίτευση άβουλη και χωρίς φωνή. Η πρακτική σου αυτό αποδεικνύει.

  1. Γράφει ο Δήμαρχος. “Υλοποιούμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό.” Πολύ αφηρημένο Δήμαρχε γιατί ποτέ δεν μας τον παρουσίασες. Στην πράξη υλοποιείται ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει εμείς.( ανέγερση Δημαρχείου, κατασκευή κυματοθραυστών , αστροσχολείο- πλανητάριο, ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ, βιολογικοί  Παλαικάστρου και Σητείας ,έργα ύδρευσης και άρδευσης κλπ).

Θες δεν θες αυτή είναι η αλήθεια και ο κόσμος το βλέπει πλέον.

  1. Λέει ο Δήμαρχος.

” Εκτελούμε δεκάδες έργα στα χωριά.” Ποια είναι αυτά τα έργα τα οποία δεν τα βλέπουν οι συμπολίτες μας στα χωριά; Η αλήθεια είναι ότι σας παραδώσαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα με 25 έργα στα χωριά εκ των οποίων τα 16 ήταν συνεχιζόμενα και εσείς αφαιρέσατε καταργήσετε δηλ. 14.( Παλαίκαστρο , Καρύδι, Χαντρά, Αρμένοι ,  Ζήρο, Μαρωνιά,  Κρυιά, Πισκοκέφαλο, Αχλάδια, Πάνω Επισκοπή, Πεύκοι, Λάστρο  κλπ.)

6.Λέει ο Δήμαρχος ότι “επεκτάθηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις”.

Δήμαρχε ότι γίνεται αυτή την περίοδο στις αθλητικές υποδομές ,ήταν ή δημοπρατημένα ή σχεδόν ολοκληρωμένα έργα της δικής μας Δημοτικής Αρχής.

Ποιο καινούργιο έργο εκτελείται και δεν το ξέρουμε;

7.Γράφει ο δήμαρχος. “αποπληρώσαμε  τα δάνεια του δήμου” και το θεωρεί επίτευγμα.

Δήμαρχε τα δάνεια θα αποπληρώνονταν όποιος και να ήταν δημοτική αρχή. Μη θριαμβολογείς λοιπόν.        Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές πλήρωναν κανονικά τα δάνεια. Ακόμη και την δύσκολη οικονομικά περίοδο λόγω της κατάσχεσης των 2,3 εκατ ευρώ που έγινε στο Δήμο( κατά τη δική μας δημοτική περίοδο), εμείς πληρώναμε κανονικά τις δόσεις των δανείων. Όμως τα καταφέραμε!!! Αυτό πράγματι ήταν επίτευγμα.

  1. Γράφει ο Δήμαρχος .

” επεκτείνουμε το γεωπάρκο”  .

Να σου θυμίσω Δήμαρχε ότι ήσουν αντίθετος με την επέκταση, επιχειρηματολογώντας μάλιστα . Όμως αναγκάστηκες, μετά από την πίεση της αντιπολίτευσης να συμφωνήσεις  για την επέκταση.

Βέβαια το σημαντικό έργο του αστροσχολείου – πλανηταρίου ,μια βασική υποδομή του γεωπάρκου ,ενώ θα έπρεπε σήμερα να λειτουργεί, λόγω λαθών που έγιναν από σας, χρεώθηκε ο Δήμος περίπου 0,5 εκ.€  και ακόμη να ολοκληρωθεί.

  1. Λέει ο Δήμαρχος

” Η αντιπολίτευση δημιουργεί τεχνητές εντάσεις”.

Δήμαρχε τις εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο τις δημιουργείτε  εσύ προσωπικά και η παράταξή σου .Εσείς διακόπτετε τους ομιλητές ,φωνασκείτε, αποδίδετε χαρακτηρισμούς και παίρνετε το λόγο( παρανόμως) όποτε θέλετε.

  1. Λέει ο Δήμαρχος.

” παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη”. Δήμαρχε κανείς Δήμος δεν τα αύξησε διότι η αύξηση του ενεργειακού  κόστους καλύφθηκε από επιχορήγηση του Υπουργείου.!!!

Δήμαρχε ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα και να κάνει προτάσεις τις οποίες ποτέ δεν δέχτηκες.

Παράδειγμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που σου ζήτησα  να πάρουμε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και να διαμαρτυρηθούμε για τον ΒΟΑΚ, να διαμαρτυρηθούμε για τη μη λειτουργία της σχολής της αστυνομίας,ενώ αλλού( Τρίκαλα, Νάουσα )θα λειτουργήσουν από το 2024, να  διεκδικήσουμε από την ΥΠΑ τη συμμετοχή  του Δήμου στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, (που έχει ξεκινήσει), για το αεροδρόμιο Σητείας και εσύ αρνήθηκες.

Κλείνοντας αφού υποστηρίζεις ότι η αντιπολίτευση είναι άχρηστη αφού υποστηρίζεις ότι εκτελείς έργα που σχεδίασες γιατί δεν κάνεις τον απολογισμό ,που επιβάλλει ο νόμος και εσύ παρανόμως αρνείσαι;

Δήμαρχε διαφάνεια και λογοδοσία είναι βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας.

Αν πιστεύεις σε αυτό το πολίτευμα.

Πατεράκης Θεόδωρος

Δημοτικός σύμβουλος

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας