Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Με καθυστερήσεις τα έργα από τη συνεργασία Δήμου-Εκκλησίας (βιντεο-φωτο)


Καθυστερήσεις στις εργασίες στους προαύλιους χώρους των εκκλησιών στην Αγία Αικατερίνη και στην Παναγία στην Τουρλωτή, εργασίες που γίνονται ώστε να αποδοθούν οι  χώροι στους μαθητές για τον προαυλισμό τους, παραδέχτηκε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, στην διάρκεια της συνάντησης του με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο και τον ηγούμενο της Μονής Τοπλού  Αμβρόσιο,

παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Παπαδάκη, που αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόοδο των έργων και του αντιδημάρχου Οικονομικών Νίκου Μακρυνάκη.

 

 

Οι καθυστερήσεις, οφείλονται σύμφωνα με τον Γ. Ζερβάκη, στην αύξηση του ενεργειακού κόστους και των οικοδομικών υλικών, αλλά και στην καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού.

Η καθυστέρηση αφορά κυρίως τον προαύλιο χώρο της Αγίας Αικατερίνης, όπου δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί εργολάβος, σε αντίθεση με την Τουρλωτή.

Η συνεργασία δήμου -εκκλησίας που εξελίσσεται σε καλό κλίμα όπως φάνηκε από τις δηλώσεις Κύριλλου-Ζερβάκη, έφερε ένα καλό απτό  αποτέλεσμα, που είναι η παραχώρηση χώρου από την Εκκλησιά για την δημιουργία παιδικού σταθμού στη Ζάκρο.

Κατά τα λοιπά, μαζί με τις καθυστερήσεις υπάρχουν κι άλλου τύπου προβλήματα, όπως η κατάρρευση τοιχίου στον προαύλιο χώρο στην Μυρσίνη.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Κύριλλος, δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση ζημιών που είχαν γίνει σε νεκροταφεία.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εξ αρχής σε μια μέρα πένθους για όλη την χώρα, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας