Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που γιορτάζεται στις 06 Μαρτίου, το Νοσοκομείο Σητείας με την ψυχολόγο κα. Ευδοκία Λιάμου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και σε συντονισμό με την  αρμόδια Κοινωνική Λειτουργό των σχολείων κα. Ανθή  Δρακάκη, οργάνωσαν δράσεις με ομιλίες και  βιωματικά εργαστήρια, στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σητείας ως εξής:

– Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου στις 7 Μαρτίου 2023.

– Δημοτικό Σχολείο  Σφάκας στις 8 Μαρτίου 2023.

– Δημοτικό Σχολείο Πισκοκεφάλου στις 16 Μαρτίου 2023.

– Δημοτικό Σχολείο Σκοπής στις 17 Μαρτίου 2023.

Οι δράσεις στόχευαν  στην κατανόηση  εκ μέρους των μαθητών,  των επιπτώσεων της βίας στο σχολείο  σε όλες  τις μορφές της όπως, η σωματική, η λεκτική, η συναισθηματική και η ηλεκτρονική. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια με παιχνίδια ρόλων, οι μαθητές κατανόησαν τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων παιδιών, όταν έρχονται αντιμέτωπα με κάποιες μορφές βίας στο σχολικό περιβάλλον (αύξηση ενσυναίσθησης) και βίωσαν θετικές συμπεριφορές, με στόχο την επανάληψή τους.

Η κάθε δράση ολοκληρώθηκε με διαγνωστική ζωγραφική των παιδιών, με τίτλο «ζωγραφίζω έναν ήλιο και μια παραλία», για την αναγνώριση πιθανόν συναισθηματικών δυσκολιών των παιδιών και την έγκαιρη παραπομπή τους σε ειδικούς, για τη λήψη βοήθειας. Στους μαθητές δόθηκαν γραπτές οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν, αν πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού.

Όλες οι δράσεις αγκαλιάστηκαν με πολύ ενθουσιασμό, από την σχολική κοινότητα.

 Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Μαρία Δαρατσιανού

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας