Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Μ. Παπανικολάου: Στηρίζουμε το Νοσοκομείο χωρίς να κοιτάμε κομματικές ταυτότητες

 

Οι τέσσερις θάλαμοι της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας που δεν έχουν ανακαινιστεί, έχουν προγραμματιστεί ως άμεση προτεραιότητα από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Σητείας, όπως είπε, μιλώντας στην πρωινή ζώνη του STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Μανώλης Παπανικολάου.

Έχοντας παρουσιάσει πρόσφατα απολογισμό και προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα, ο Σύλλογος, καθολικής αποδοχής από τον κόσμο της Σητείας, όπως φαίνεται πρακτικά, από την οικονομική του συνεισφορά και στήριξη, προχωρά μεθοδικά, με πλάνο και με σχέδιο, στον εκσυγχρονισμό των δομών του νοσοκομείου, και η ανακαίνιση στους τέσσερις θαλάμους όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, είναι κάτι« αναγκαίο όσο τίποτα άλλο σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι σε κανένα δίμηνο το αργότερο θα προβούμε στην υλοποίηση του στόχου μας και θα είναι κάτι που θα μείνει αυτό για το νοσοκομείο μας».

Υπάρχουν και οι οικονομικές διαστάσεις αυτού του εγχειρήματος, και φαίνεται πως είναι απολύτως ρεαλιστικός ο στόχος να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των 50 χιλιάδων ευρώ, που θα στοιχίσει αυτή η παρέμβασή , αφού, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου , «τον έχουν αγκαλιάσει πολλοί συμπολίτες μας , γιατί πέρα από τη δουλειά, την προσωπική,  χρειάζονται και χρήματα. Χρηματοοικονομικά η ανακαίνιση, θα μας σε πάει γύρω στα 50 χιλιάρικα. Έχουμε αυτή τη στιγμή τα 37. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σητειακό λαό που μας εμπιστεύεται και από το υστέρημά του ,καθημερινά και αδιαλείπτως μας στηρίζουν  όλες οι τάξεις ,από τον πιο φτωχό μέχρι αν θες τους. σε εισαγωγικά πλούσιους, ας το πούμε έτσι, της κοινωνίας μας.

Όλοι  μας στηρίζουν γιατί βλέπουν το έργο που έχουμε επιτελέσει και ότι το κάνουμε απρόσκοπτα χωρίς να προσδοκούμε τίποτα.

Εγώ προσωπικά αγωνίζομαι για αυτό το χώρο χωρίς να προσδοκώ τίποτα, χωρίς να επιδιώκω τίποτα.

Απλά με γνώμονα του να προσφέρω κάτι στον τόπο μου και αντίστοιχα πιστεύω και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας., κάπως έτσι σκέπτονται»

Οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις

«Όποτε είχαμε κάποιο κάλεσμα από το νοσοκομείο, γιατρούς, νοσηλευτές κ.α, ανταποκριθήκαμε», λέει ο Μανώλης Παπανικολάου, κάνοντας έναν απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου της προηγουμένης περιόδου, που ίσως δεν έγιναν ευρύτερα γνωστές λόγω και του κορονοϊού ,που περιόρισε ή απαγόρευσε την πρόσβαση στους χώρος του νοσοκομείου.

Η ανακαίνιση της χειρουργικής κλινικής, στεγανώσεις σε διάφορους χώρους ,ανακαινίσεις γραφείων « ούτως ώστε και το στελεχιακό δυναμικό του νοσοκομείου να βρίσκεται σε ένα καθαρό και ευάρεστο περιβάλλον», αλλά και το εμβολιαστικό κέντρο, συμπεριλαμβάνονται στις πρωτοβουλίες που υλοποίησε ο Σύλλογος.

Ειδικά για το εμβολιαστικό κέντρο, προσωπική πρωτοβουλία του κ. Παπανικολάου σημειώνει πως «εκ των πραγμάτων ήρθε η πολιτεία να το αγκαλιάσει. Με την  7ηΥΠΕ με την διοίκηση του νοσοκομείου μας, με την διοίκηση των νοσοκομείων Λασιθίου ,που συμμετείχαν και αυτοί στην ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δράσης .

Πιστεύω ότι καλά κάναμε και το τολμήσαμε γιατί μένει παρακαταθήκη στο Σητειακό λαό και στα παιδιά μας»

Ο Σύλλογος κατάφερε « με διάφορες παρεμβάσεις μας σε διάφορους φίλους», όπως λέει ο πρόεδρός του «να έχει χορηγίες. «που κατά κάποιο τρόπο βοήθησαν και βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία μας».

«Επιτελείται σοβαρό έργο στο νοσοκομείο»

«Τάχθηκα και τάσσομαι, σε αυτή τη φάση της ζωής μου να προσφέρω κάτι στον τόπο μου. Ανταποδοτικά στην τιμή που έκανε τόσα χρόνια η κοινωνία στο πρόσωπό μου να με στηρίζει, αποφάσισα να στηρίξω και εγώ όσο μπορώ καλύτερα σε έναν χώρο που το έχουμε απόλυτα ανάγκη όλοι μας και θα το στηρίζω όσο μπορώ», λέει σε προσωπικούς τόνους ο Μ. Παπανικολάου .

Οι δράσεις του Συλλόγου γίνονται πάντα σε συνεννόηση με την διοίκηση του νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ .

Όπως λέει, «θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολλή χρηστή διοίκηση και ότι  κάνουμε γίνεται κατόπιν συνεννόησης και της αρωγής του νοσοκομείου

Θεωρώ ότι αυτή την περίοδο, το νοσοκομείο μας  έχει μια από τις καλύτερες διοικήσεις ανεξάρτητα της κομματικής τοποθέτησης του καθενός μας.

Δεν  βλέπω και δεν τα έβλεπα ποτέ το χώρο της υγείας κάτω από κομματικό το πρίσμα.

Κλήθηκα να παραστώ σε επισκέψεις υπουργών και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την τωρινή κυβέρνηση.

θα σας αναφέρω ότι σε επίσκεψη της κυρία Γκάγκα, σε  μένα προσωπικά απευθυνόμενη, μου λέει : Το έργο που έχω δει να  επιτελείται στο νοσοκομείο Σητείας δεν το έχω δει πουθενά στην Ελλάδα. μόνο στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Περιόδευσε 127 νοσοκομεία. Αυτό μας τιμά σαν νοσοκομειακή δομή. Ανεξάρτητα από το γεγονός πως έχει ειπωθεί  από μια υπουργό η οποία ανήκει στην τωρινή κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο επίσης που προχθές βραβεύτηκε και το έργο του νοσοκομείου. Δόθηκε πανελλαδικός έπαινος για το έργο που επιτελείται, επιτελείται ένα σοβαρό έργο. Δεν το βλέπω με καμία, μα καμία κομματική χροιά. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν αυτά .

Στήριξα και το νοσοκομείο και με την προηγούμενη διοίκηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας