Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΚΚΕ κατά ΝΔ Σητείας με φόντο το συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα

 

Τι αναφέρει και γιατί αντιδρά το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε προ ημερών στην Ιεράπετρα για το νοσοκομείο της πόλης και το σχόλιο της ΤΟ της ΝΔ Σητείας, αναφέρει:

"Η απαράδεκτη ανακοίνωση της ΤΟ Σητείας της ΝΔ για την παλλαϊκή κινητοποίηση των κατοίκων της Ιεράπετρας καταδεικνύει το μίσος της κυβέρνησης της ΝΔ για τον οργανωμένο λαό, λέει όσα φοβάται να πει η ΝΟΔΕ Λασιθίου, η κυβέρνηση και ο λασιθιώτης βουλευτής της!

Αποτελεί την άλλη όψη όσων είπε στη παλλαϊκή κινητοποίηση των Ιεραπετριτών ο δήμαρχος Ιεράπετρας, γνωστό στέλεχος της ΝΔ, απευθυνόμενος στην κυβέρνησή του: «...σπάστε επιτέλους αυγά, φέρτε ακόμα και με εντέλλεσθε γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσοκομεία ...». Δηλαδή, αφού δεν μπορεί να χειραγωγήσει η κυβέρνηση και τα τοπικά της στελέχη τη δίκαιη λαϊκή οργή και αγανάκτηση για την υποβάθμιση και την υποστελέχωση του νοσοκομείου, τότε επιδιώκει να καλλιεργήσει τον τοπικισμό και την ανθρωποφαγία με τους άλλους δήμους του νομού και τους άλλους νομούς της Κρήτης! Είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη η λογική που κινούνται ΌΛΟΙ τους, ότι προϋπόθεση ενίσχυσης του νοσοκομείου της Ιεράπετρας, είναι η υποβάθμιση των άλλων!

Η κυβέρνηση της ΝΔ με συνέπεια συνεχίζει την υλοποίηση της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας που παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όλοι μαζί οδηγούν στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη μετατροπή των περιφερειακών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας, όπως και αυτό της Ιεράπετρας.

 Ο λαός της Ιεράπετρας, με την μεγαλειώδη κινητοποίηση του,έδειξε τη δύναμη του, διατράνωσε τη θέληση του: Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο και υγεία δημόσιο δωρεάν αγαθό κι όχι εμπόρευμα! Η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε απ'άκρη σ'άκρη της Κρήτης έδωσε την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν τον τοπικισμό και νέες αυταπάτες για "εύκολες λύσεις" ! Αυτό φοβίζει όλα τα κόμματα που έχουν βάλει το λιθαράκι τους, στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου!

Δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από επίδοξους σωτήρες : μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! 

Σε αυτή την κατεύθυνση ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί ασπίδα για το σήμερα κι ελπίδα για το αύριο"!

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας