Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Δυνατή άτυπη προεκλογική έναρξη για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ από τη Σητεία(βιντεο-φωτο)

Πέραν του αναμενόμενου ,υπήρξε η προσέλευση οπαδών και ψηφοφόρων ή εν δυνάμει ψηφοφόρων στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, κάτι που οδήγησε τους ομιλητές της βραδιάς να επαναλάβουν την εκτίμηση, με περισσότερη βεβαιότητα λόγω σχετικής δημοσκόπησης που δίνει οριακή διαφορά υπέρ της υποψηφιότητας ΣΥΡΙΖΑ

, πως η έδρα στο Λασίθι είναι εφικτή για το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που « αγαπήθηκε και μισήθηκε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο στη χώρα αλλά ταυτόχρονα είναι και το κόμμα που άφησε τη σφραγίδα του ανεξίτηλη σχεδόν σε ότι βιώνουμε ως κανονικότητα σήμερα», όπως είπε , στην εκδήλωση ο αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλέξανδρος Κουπατσιάρης.

 

Ο ίδιος, απαρίθμησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ ( παιδεία, υγεία, καθημερινότητα του πολίτη,  ασφάλεια που πρόσφερε στον πολίτη μετά τη μεταπολίτευση ), ενώ η αναφορά του στον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη  του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου έγινε δεκτή από το κοινό με χειροκροτήματα.
«Δεν είμαστε πια στην άμυνα, δεν απολογούμαστε, είμαστε στην επίθεση», είπε , κάνοντας λόγο για ένα νέο ξεκίνημα, που έχει κάνει με την τεράστια συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες που προηγήθηκαν και στην εκλογή του προέδρου, του Νίκου Ανδρουλάκη.
Μ.Κλώντζας :Το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα  του Λασιθίου
Οι θέσεις που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  και οι προτάσεις που διαμορφώνει για την επίλυση των προβλημάτων σε επαφή και με διάλογο με τους πολίτες πρέπει να ενθαρρύνουν τον κάθε ψηφοφόρο», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Κλώντζας.
Όπως είπε, ο πολίτης  την ψήφο του στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «θα δώσει και το μήνυμά του στην ανασυγκρότηση μιας παράταξης» ενώ στράφηκε εναντίον εκείνων των πολιτικών χώρων που επιχειρούν  «να υφαρπάζουν ψήφους μέσα από το χώρο το δικό μας , χωρίς να δίνουν  λύσεις στα προβλήματα του νομού μας».
Προβλήματα τεράστια, όπως τα χαρακτήρισε που αφορούν την υγεία , την παιδεία, το αεροδρόμιο της Σητείας ,τις αποζημιώσεις με τις πρόσφατες θεομηνίες διαφόρων επαγγελματιών και όχι μόνο, όπως  είπε.
Το ΠΑΣΟΚ, με ειδικές ομάδες εργασίας ανά τομέα, επεξεργάζεται πάρα πολλά θέματα, είπε, και «είναι δίπλα στον πολίτη για να μπορέσει να καταλάβει ότι πρέπει να επανέλθει σε ένα ισχυρό, πάλι ,πολιτικό χώρο και να αποκτήσει την δημοκρατική δύναμη που του ανήκει».
Ν.Κουρουπάκης: Κρτική σε Γ. Πλακιωτάκη και Π. Πετράκη
«Η παρουσία εδώ, δίνει το σύνθημα για την κατάκτηση της έδρας», είπε ο Νίκος Κουρουπάκης εισαγωγικά, παίρνοντας αφορμή από την πραγματικά μεγάλη προσέλευση δημοτών στην εκδήλωση. Ενώ υποσχέθηκε πως «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες του λαού του Λασιθίου».
Ο Νίκος. Κουρουπάκης χαρακτήρισε «τιμή» την επιλογή του ως υποψηφίου βουλευτή από την Κεντρική Επιτροπή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, την παράταξη που, όπως είπε, « έχει κάνει όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ,έχει κάνει την αποκέντρωση ,έχει δώσει στην αυτοδιοίκηση δύναμη ,έχει κάνει το εθνικό σύστημα υγείας , τις ανεξάρτητες αρχές που προστατεύουν τους θεσμούς και μια σειρά από άλλες μεταρρυθμίσεις».
Ο Νίκος Κουρουπάκης αναφέρθηκε ειδικά στο  νομό Λασιθίου και όσα έχουν γίνει διαχρονικά στην περιοχή από το ΠΑΣΟΚ με τη συνεισφορά των βουλευτών του, ενώ αναφέρθηκε στους συνυποψήφιους του στο Λασίθι από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον υποψήφιο από την ΝΔ , τον Γ. Πλακιωτάκη, είπε πως με σειρά ψεμάτων καταφέρνουν να  εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους, υπενθυμίζοντας ως παράδειγμα τις υποσχέσεις που έχει δώσει ο υπουργός για το θέμα της αναβάθμισης του πυροσβεστικού σταθμού, που ακόμα δεν έχει γίνει πράξη. Σκεφτείτε όλες τις υποδομές , ποιος τις έχει κάνει, είπε.
Ο Νίκος Κουρουπάκης έκανε διμέτωπη κριτική στην ΝΔ (ειδική αναφορά στην διακυβέρνηση Καραμανλή) και στον ΣΥΡΙΖΑ που «εξαπάτησε τον ψηφοφόρο», «καλλιέργησε αυταπάτες».
Δεν έχουν το δικαίωμα να μας κουνάνε το δάχτυλο είπε, για να εστιάσει στην συνέχεια στην  υποψηφιότητα Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ από τη Σητεία, την Πελαγία Πετράκη:
«Κάποια συντρόφισσα που έχει πάρει και αξιώματα από το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αυτήν την ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που τους έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχουν και μια αναγνωσιμότητα μέσα από τα αξιώματα που είχαν. Είναι απαράδεκτο και νομίζω ο τι ο Σητειακός λαός πρέπει αυτό να το δει και να το καυτηριάσει».
Ο Νίκος Κουρουπάκης, διατύπωσε την άποψη πως ο λαός του Λασιθίου «έχει αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ,ο χώρος ο δημοκρατικός που έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον πολίτη, έχει πληρώσει υπέρμετρα πολιτικό κόστος που δεν του αναλογεί .

Παρέμβαση Θοδωρή Πατεράκη για το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ

Έκπληξη χαρακτήρισε την συγκέντρωση, όσον αφορά την μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, κάτι που δείχνει, όπως είπε, πως γίνεται συνείδηση σε όλους πως χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε κοινωνική πολιτική, αγροτική και εκπαιδευτική πολιτική, με νομοσχέδια που είχαν πάντα θετικό αντίχτυπο στο λαό, σε αντίθεση με τα νομοσχέδια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Να εξυπηρετήσουν συγκείμενα κοινωνικά ή οικονομικά συμφέροντα.

Επιθετικά πρέπει να βγούμε τώρα, τόνισε, αφού πρώτα καυτηρίασε την προσπάθεια καλλιέργειας ενοχικού συνδρόμου από άλλες δυνάμεις στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στρεφόμενος κατά της προσπάθειας ενδυνάμωσης του διπολισμού.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας