Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

500 εκατομμύρια ευρώ σε έργα στο Νομό Λασιθίου

 

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι συνολικά  500 εκατομμύρια ευρώ είναι το ύψος της κυβερνητικής παρέμβασης της Νέας Δημοκρατίας την τετραετία αυτή στο Νομό Λασιθίου,

η οποία άπτεται όλων των πτυχών της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής, με έργα και δράσεις που οι Λασιθιώτες να εκτιμήσουν, συγκρίνοντας τις περιόδους διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα τα επίπεδα η σύγκριση θα είναι καταλυτική, τόνισε.

«Στηρίξαμε και στηρίζουμε την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της χώρας μας. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της οικονομίας μας και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και το κράτος αλλά και οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα μπορούν να δανείζονται με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο. Μπροστά μας έχουμε ένα ευοίωνο μέλλον, αρκεί να μην κάνομε το λάθος… Γιατί όλα αυτά που περιέγραψα, ισχύουν με την προϋπόθεση ότι στις επόμενες εκλογές θα έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία έχει ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα», είπε.

Ο υπουργός τόνισε ότι «μόνη λύση είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γιατί αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα! Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα είναι η σημαντική, γιατί ο πρώτος αντίπαλός μας σ’ αυτή την αναμέτρηση είναι το σύστημα της απλής αναλογικής. Και επειδή θα πρέπει να στείλομε το μήνυμα στις πρώτες κάλπες για να δημιουργηθεί η δυναμική για την αυτοδύναμη πορεία της Ν.Δ. στις δεύτερες εκλογές, είναι σημαντικό να στείλομε μήνυμα νίκης. Γιατί δεν χωρούν ούτε εφησυχασμοί ούτε δυσαρέσκειες για κάποιους ή κάποιες. Μπορεί την τετραετία αυτή να μην αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα, όμως η χώρα στάθηκε όρθια και σήμερα πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο. Πολλές πρωτοβουλίες του Κ. Μητσοτάκη υιοθετήθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όταν την προηγούμενη τετραετία η Ελλάδα ήταν ουραγός, το μαύρο πρόβατο στην Ε.Ε. Η Ν.Δ. με το Κ. Μητσοτάκη πρωταγωνιστεί, δίνει λύσεις, σήμερα, σε επίπεδο Ε.Ε. Και αυτή την πορεία σιγουριάς, σταθερότητας και ασφάλειας, είμαι σίγουρος ότι και οι πολίτες του Νομού Λασιθίου θα στείλουν προς όλες τις κατευθύνσεις».

«Με χαρά διαπιστώνω ότι και πολίτες που δεν ανήκουν ή δεν ανήκαν στο δικό μας πολιτικό χώρο, βλέπουν τα μεγάλα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης και είναι ανάμεσά μας και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα διότι και με τη δική τους παρουσία, εδώ, σήμερα, στον Αγιο Νικόλαο, στέλνουν μήνυμα σιγουριάς, ασφάλειας που χρειάζεται η χώρα μας ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι «δύναμή μου είναι όλοι οι πολίτες του Νομού Λασιθίου που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν πολιτικά και έχουμε αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης».

Ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιστρέφει στις εποχές του λαϊκισμού και στη συκοφαντία μην έχοντας επιχειρήματα να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία. «Προσπαθεί να αμφισβητήσει και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, όταν η Ελλάδα ανέβηκε κατά 9 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Εκτροπή πραγματοποιεί ο κ. Τσίπρας ο οποίος όχι μόνο δε σέβεται τη λειτουργία του Κοινοβουλίου ή της Δικαιοσύνης όταν δεν τον βολεύουν οι αποφάσεις, αλλά ομολογεί ότι πρόθεσή του είναι να ελέγξει τους αρμούς της Εξουσίας. Ολοι βιώσαμε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό καλώ όλους να δώσουμε δυναμικό παρών για την Ελλάδα, τον τόπο μας, το Λασίθι», είπε ο υπουργός.

Τα έργα

Εντός Φεβρουαρίου, ο κ. Πλακιωτάκης προανήγγειλε την επίσημη ανακοίνωση της ένταξης και χρηματοδότηση του αγωγού που θα μεταφέρει από το φράγμα Αποσελέμη νερό στην παραλιακή ζώνη Σίσι – Ελούντα και Κριτσά.

Οι νέες Φυλακές Νεαπόλεως στις Κουρούνες που ξεμπλόκαρε η κυβέρνηση, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Αναφερόμενος στα λιμενικά έργα, ανέφερε ότι η αναβάθμιση του συνόλου των λιμενικών υποδομών που χρηματοδοτούνται με αποφάσεις του ιδίου είναι προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ (αναβάθμιση λιμενικών και κτιριακών υποδομών του Λιμένα Αγίου Νικολάου με 6 εκ. ευρώ, αναβάθμιση του παλιού λιμένα Σητείας και του λιμανιού του Μακρύ Γιαλού, το μεγάλο αντιδιαβρωτικό έργο που θα ανακτήσει την ανατολική παραλιακή ζώνη της Σητείας).

Αναφέρθηκε επίσης στις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στη διαχείριση νερού σε πολλές περιοχές και ανάπλασης των χερσαίων ζωνών (Κιτροπλατεία και χερσαία λιμενική ζώνη Ιεράπετρας).

Τόνισε την αξία για τις κρητικές επιχειρήσεις του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Για τα νοσοκομεία του νομού, είπε ότι μόνο την τελευταία 3ετία τα νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί με πάνω από 320 άτομα ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού. Ο δε προϋπολογισμός όλων των νοσοκομείων του νομού, από τα 10 εκ. ευρώ το 2019 αυξήθηκε σε 15,5 εκ. ευρώ. Προχωρεί η  ενεργειακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων, ιδρύονται νέες υγειονομικές δομές (Πολυδύναμο Περιφ. Ιατρείο Μακρύ Γιαλού, του Παλαίκαστρου λειτουργεί ήδη). Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου προκηρύσσονται νέες θέσεις μονίμων ιατρών για όλα τα νοσοκομεία του νομού. Προτεραιότητα της επόμενης κυβερνητικής περιόδου της Ν.Δ. θα είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας σε όλη τη χώρα που συμπεριλαμβάνει και τα νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας