Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ο Δήμαρχος Σητείας για την πορεία σημαντικών έργων στην περιοχή

 

Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη αναφέρθηκε στην πορεία σημαντικών έργων, των οποίων η υλοποίηση ξεκίνησε το προηγούμενο έτος και είναι σε εξέλιξη κατά την παρούσα φάση.

«Ξεκίνησαν, είπε, οι εργασίες στο Αστεροσχολείο κι έχουν ολοκληρωθεί τα χωματουργικά. Ένα έργο, το οποίο έχει καθυστερήσει δυστυχώς πάρα πολύ, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τους λόγους, εμάς υποχρέωση κι υπόσχεσή μας είναι ότι η συγκεκριμένη δομή θα προχωρήσει. Είναι ένα απαραίτητο έργο για την ανάπτυξη του Γεωπάρκου και της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί», σημείωσε.

Αθλητικές εγκαταστάσεις

«Συνεχίζονται επίσης οι εργασίες στο δημοτικό στάδιο Σητείας, όπου επίσης υπήρξε καθυστέρηση λόγω των καιρικών φαινομένων διότι δημιούργησαν κάποιες αρρυθμίες στην κατασκευή και την πρόοδο των εργασιών. Ο εργολάβος έχει επανεγκατασταθεί. Προχωρεί τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί ο στίβος κι αφού ολοκληρωθεί, παράλληλα έχουμε ζητήσει την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό.

Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών θα έχουμε τη δυνατότητα να παραδώσουμε στους δημότες και ιδιαίτερα στους αθλούμενους νέους, μίαν αθλητική εγκατάσταση, η οποία θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις και σε ό,τι αφορά το στίβο και γενικά για την άθληση των συνδημοτών μας.

Επιπρόσθετα προς συνολική ολοκλήρωση είναι το Beach Volley «μία αθλητική υποδομή που συμπληρώνει τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Σητεία. Άμεσα θα δοθεί σε λειτουργία συμβάλλοντας στην αναβάθμιση όλης της περιοχής και των παρεχόμενων υπηρεσιών», συμπλήρωσε.

Αναπλάσεις

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ζερβάκης και στα έργα αναπλάσεων που έγιναν την περασμένη χρονιά ή ξεκίνησαν και βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση τους «Ολοκληρώθηκε η πλατεία στην Τουρλωτή, η Βρύση στο Παρασπόρι, εκτελείται το μεγάλο έργο της σύνδεσης του Κουρεμένου με την Χιόνα.

Κατασκευάζεται τοιχίο, συνέχεια του υπάρχοντος στην περιοχή του Κουρεμένου και ανάπλαση. Είναι πολύ σημαντικό διότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ανάγκη το συγκεκριμένο έργο με το οποίο θα αλλάξει και η προσπελασιμότητα και η δυνατότητα των επισκεπτών να μεταβούν στα δύο συγκεκριμένα τουριστικά θέρετρα που την περίοδο του καλοκαιριού έχουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Επίσης εκτελείται το έργο της ανάπλασης στον προαύλειο χώρο της Αγίας Αικατερίνης και το έργο στον προαύλειο χώρο της Παναγίας στην Τουρλωτή όπου όπως είναι γνωστό προαυλίζονται αντίστοιχα το 1ο Δημοτικό (στην Σητεία ) και το Γυμνάσιο (στην Τουρλωτή). Είναι έργα και αυτά αναγκαία που αλλάζουν την εικόνα και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες, ιδιαίτερα για τα παιδιά των δύο σχολείων», επεσήμανε.

Εργοστάσιο απορριμμάτων

Ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε στην κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. «Είναι μία εγκατάσταση, που αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων, των στερεών αποβλήτων, της περιοχής της Σητείας και της περιοχής της Ιεράπετρας. Οι εργασίες προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό. Το έργο εκτελείται από τον ΕΣΔΑΚ».

ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Επίσης ο κ. Ζερβάκης στάθηκε στην ολοκλήρωση του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Σητείας, «μία δομή, η οποία θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα παιδιά που έχουν ιδιαιτερότητες. Ήταν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και εστιάσαμε τις προσπάθειες μας από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε. Αναμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις προσλήψεις, για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε την έναρξη λειτουργίας, κάτι που θεωρούμε απαραίτητο για την περιοχή της Σητείας».

Εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις

«Πέραν των όσων έργων προαναφέρθηκαν που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν εγκριθεί σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τη νέα χρονιά, οι οποίες ήδη βρίσκονται στα ταμεία του Δήμου Σητείας προκειμένου να υλοποιηθούν αντίστοιχα σημαντικά έργα.

Μεταξύ αυτών για τους ύφαλους κυματοθραύστες, το master plun του λιμανιού, για τις πλωτές εξέδρες στο λιμάνι, το Πολυδύναμο Ιατρείο Ανάληψης Μακρύ Γιαλού, για τη λιμνοδεξαμενή των Χοχλακιών η οποία μέσα στον χρόνο θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Επίσης η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του κτιρίου του πρώην Επαρχείου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, πρέπει να αλλάξει η εικόνα της πλατείας.

Κι ασφαλώς το μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει μέσα στον χρόνο, της ανάπλασης της πλατείας. Θα αλλάξει όλη την εικόνα της πλατείας, θα την συνδέσει με την περιοχή της Καζάρμας και τους κάθετους δρόμους που υπάρχουν ώστε να δημιουργηθεί μία διαδρομή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά η οποία θα προτρέπει και τον δημότη και τον επισκέπτη να περιηγηθεί εντός της πόλης.

Είναι σημαντικά έργα, τα οποία θα αρχίσουν να εκτελούνται μέσα στο τρέχον έτος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αναβάθμισης και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, αλλά και της αναβάθμισης όλου του αστικού τοπίου της πόλης της Σητείας, κάτι που θεωρούμε ότι έχει ιδιαίτερη ανάγκη ο τόπος.

Και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για όλες αυτές τις προσπάθειες όλους τους συνεργάτες διότι, όπως γίνεται κατανοητό, είναι θέμα συνεργασιών. Και με τις υπηρεσίες και με τους Αντιδημάρχους, με τα υπουργεία… Έχουμε εκφράσει πολλές φορές τις ευχαριστίες μας στον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Επίσης στον κ. Πέτσα, όπου οι χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι άμεσες. Και ασφαλώς στον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίο υπάρχει μία αγαστή συνεργασία μέσω της Αντιπεριφέρειας στην χρηματοδότηση κάποιων έργων και στην παροχή χρήσιμων συμβουλών και υπηρεσιών προς το Δήμο Σητείας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Με όραμα και σχέδιο

Παραγωγικό εν κατακλείδι αναμένεται να είναι το έτος που μόλις ξεκίνησε. «Κατ’ αρχήν αυτό που θέλουμε για το νέο έτος είναι να έχουμε υγεία όλοι για να μπορούμε να υλοποιήσουμε τα οράματα και τους σχεδιασμούς που έχουμε για τον τόπο. Ευχόμαστε βέβαια να μην υπάρχουν και φαινόμενα τα οποία ενδέχεται να σηματοδοτήσουν δυσμενώς την χρονιά κάτι που συνέβη την προηγούμενη.

Κι αν όλα πάνε καλά, με την εξέλιξη των έργων τα οποία έχουμε προγραμματίσει και τα οποία αναφέρονται σε όλους τους τομείς της περιοχής, είτε αφορούν την καθημερινότητα είτε την αναπτυξιακή της προοπτική, θέματα αναπλάσεων, πολιτισμού, εξωστρέφειας που υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός σε όλα και στα περισσότερα από αυτά υπάρχουν και χρηματοδοτήσεις, εκτιμούμε ότι η χρονιά θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για την ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Σητείας», κατέληξε ο κ. Ζερβάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας