Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Καθησυχαστικός ο Ευθ. Λέκκας για τους σεισμούς βόρεια του Μεραμπέλλου

 

 

Συνεχίστηκαν οι ασθενείς σεισμικές βόρεια του Μεραμπέλλου. Στις 4.35 τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε μέγεθος 2,5 Ρίχτερ ενώ είχαν προηγηθεί στις 4.31 σεισμός εντάσεως 3,7 ρίχτερ, στις 3.53 σεισμός 2,3 ρίχτερ και στις 2.45 τα ξημερώματα σεισμός 2,1 ρίχτερ.

«Το φαινόμενο χρειάζεται, όπως και όλα τα αντίστοιχα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα, παρακολούθηση, ωστόσο δεν μας ανησυχεί» δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη από την περασμένη Τετάρτη σεισμική δραστηριότητα βόρεια-βορειοανατολικά της Νεάπολης.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να αναμένουμε και πιο ισχυρό σεισμό, ο κ. Λέκκας απαντά πως εφόσον ακολουθήσουν και άλλοι σεισμοί αναμένεται να είναι περίπου της ίδιας κλίμακας. «Ακόμη πάντως και μεγαλύτερος σεισμός να γίνει, και 5 ή και 6 ρίχτερ, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αφού μιλάμε για επίκεντρο σε θαλάσσια περιοχή, σε απόσταση 35 και πλέον χιλιομέτρων».

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας