Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Λεωνίδας Τερζής Δημοτικός Σύμβουλος: Παραλιακός δρόμος και ασφάλεια

 


Η συμμετοχή των όλων πολιτών στα κοινά είναι κατά την  άποψη μου επιβεβλημένη. Μόνο με την εμπλοκή τους είναι δυνατή η δημιουργία των συνθηκών αυτών που θα προκαλέσουν την αλλαγή βηματισμού, την έξοδο από την εσωστρέφεια.

Το βέβαιο είναι πως η συμμετοχή στα κοινά δεν πρέπει να συντελείται για λόγους γοήτρου  ή για την ικανοποίηση της  όποιας ματαιοδοξίας μπορεί να μας διακρίνει όλους. Η προσφορά και μόνο η προσφορά στο σύνολο και την κοινωνία οφείλει να είναι ο μόνος λόγος.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να προσάψω  πρωτογενώς κακή πρόθεση σε όσους ασχολούνται με τα κοινά, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι για τις όποιες αστοχίες, παρατυπίες ή ελλείψεις πρωτοβουλιών σε θέματα που σχετίζονται με φλέγοντα θέματα  που απασχολούν τους πολίτες.

Είναι άξιο απορίας για παράδειγμα, ενώ αποτελεί ίσως υπόθεση εργασίας η σιωπή και απόκρυψη της τεράστιας υποσκαφής του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο στο ύψος του Καφέ-Αγέρας. Είναι ξεκάθαρο  στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί το μέγεθος  της σπηλαίωσης που φτάνει στο μέσον σχεδόν του οδοστρώματος . Ο κίνδυνος ίσως για υποχώρηση του οδοστρώματος είναι περισσότερο από πιθανός με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και βαρέων τροχοφόρων, αλλά και την πιθανή αποκοπή του ανατολικού τμήματος του δήμου.

Αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, γιατί δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση έως τώρα στο σημείο.

Πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Είναι καιρός κάποιοι να ασχοληθούν σοβαρά και ουσιαστικά  προβλήματα του τόπου,  είναι καιρός κάποιοι να κάνουν τη δουλειά τους, και όχι τις δουλειές τους.

 

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας