Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Τι να του κάνει του κούβου το σουσάμι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

 https://www.hxonews.gr/content/images/class.jpg?w=1040

Εμπαιγμός του Υπουργείο Παιδείας αποτελούν οι ελάχιστες προσλήψεις στην Πρωτοβάθμιας εκπαίδευση του Νομού Λασιθίου σε σχέση με τις ανάγκες εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης. Με την ολοκλήρωση της  Γ’ Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή καλύφθηκαν  ελάχιστα κενά. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει τεράστια ευθύνη για τη μη κάλυψη των αναγκών, ειδικότερα δε, στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής.

Συγκεκριμένα, στο νομό Λασιθίου έχουν εγκριθεί σε  95 ΠΕ 70 Δασκάλων και 27 ΠΕ 60 πιστώσεις παράλληλης στήριξης.  Οι  προσλήψεις της Γ’ φάσης ήταν  5 ΠΕ 70 Δασκάλων , 3 ΠΕ 60 Νηπιαγωγών.  Δηλαδή, καλύφθηκαν μόλις 8 εκπαιδευτικά κενά από τα 112 που είχαν δηλωθεί.

Πολλά κενά παραμένουν και  στη Γενική Αγωγή με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να αδυνατούν  να λειτουργήσουν  πλήρως το πρόγραμμά τους και οι μαθητές μας δεν διδάσκονται βασικά διδακτικά αντικείμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος εκτός από την μειωμένη δήλωση των κενών από τη  μεριά της ΔΙΠΕ έχουν παρατηρηθεί αρκετές παραιτήσεις και μη αναλήψεις από εκπαιδευτικούς χωρίς όμως να έχει γίνει ειδική πρόσκληση ακόμα ώστε να καλυφθούν. Οι προσλήψεις της τελευταίας φάση στη γενική αγωγή ήταν 1 ΠΕ 06 Αγγλικής Γλώσσας, 1 91.01 Θεατρικής Αγωγής, 2 ΠΕ 60 Νηπιαγωγών και 1 ΠΕ 05 Γερμανικής Γλώσσας.

Παρακάτω παραθέτουμε τον πίνακα κενών με βάση τις προσλήψεις που έγιναν σε όλες τις προηγούμενες φάσεις μαζί με τη Δ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου. Τα κενά των αιρετών αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί.

 

 

  ΚΕΝΑ Ε ΦΑΣΗΣ

ΑΙΡΕΤΩΝ

ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΕ 05 0
ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΕ 06 2
ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΕ 07 0
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕ 08 8
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ 11 2
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΠΕ 60
2
ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΠΕ 70
5
ΖΕΠ 0
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ 87
ΠΑΡΑΛΛΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 20
ΣΜΕΑΕ ΠΕ 70 1
ΣΜΕΑΕ ΠΕ 60 1
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕ 79.01 1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ 86 1
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΕ 91.01
3

 

 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Δε δεχόμαστε να πληρώνουν οι μαθητές μας το μάρμαρο, πόσο μάλλον όταν οι τελικοί αποδέκτες είναι  η ευαίσθητη ομάδα των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αλεξάκης & Γιάννης Πασπαράκης, Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Συνολικες προβολες σελιδας