Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Σητεία

 

Εποικοδομητική χαρακτήρισε με δηλώσεις της στην ΑΝΑΤΟΛΗ, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικητάκη την συνάντηση, με τον Σύμβουλο Τουρισμού του Δήμου Σητείας Σταύρο Κεφάλα η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Συμβούλου Τουρισμού στο πλαίσιο των επαφών του με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

«Παρότι ήταν και μία συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν πολλά θέματα, κατατέθηκαν προβληματισμοί, έγινε ανταλλαγή απόψεων και συναποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις επαφές και την συνεργασία στο πλαίσιο και μίας συλλογικής προσπάθειας περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και της προβολής του τόπου μας. Οπωσδήποτε χρειάζεται χρόνος για να έχουμε αποτελέσματα, ωστόσο όπως και ο Σύμβουλος επισήμανε είναι μία προσπάθεια που θα κάνει με όλους τους φορείς, μέσω των επαφών που θα έχει. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι μακροπρόθεσμα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα πάντα στο πλαίσιο των συνεργειών και της συμβολής όλων», τόνισε.

Ένα από τα θέματα τα οποία τέθηκε με έμφαση από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου ήταν αυτό της ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Σητεία, δεδομένου όπως ανέφερε η κ. Νικητάκη ότι από τις λίγες έστω προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο παρελθόν στο λιμάνι της Σητείας φάνηκε ότι τα οφέλη ήταν πολύ καλά όσον αφορά την επισκεψιμότητα και την οικονομική κινητικότητα στην περιοχή.

«Συζητήσαμε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή, τα επόμενα βήματα. Θα γίνει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη. Και βέβαια συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος όπως γνωρίζουμε ασχολείται και δουλεύει το θέμα. Επομένως ζητούμενο είναι η κρουαζιέρα να ενταχθεί και στο λιμάνι της Σητείας το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι έτοιμο με κάποιες παρεμβάσεις που χρειάζεται».

Ιδιαίτερα αναφορά έγινε επίσης στο θέμα που σχετίζεται με την μεγάλη επισκεψιμότητα η οποία καταγράφεται σε χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου Σητείας όπως είναι το φοινικόδασος στο Βάι αλλά και το φαράγγι του Ρίχτη. Θα ήταν σημαντικό όπως επισημάνθηκε είναι να βρεθεί τρόπος προσέλκυσης όλων αυτών των επισκεπτών ώστε να συμπεριλάβουν στον προορισμό τους και την πόλη της Σητείας, κάτι που θα ενίσχυε συνολικά και την κίνηση στην πόλη.

Η υλοποίηση, ολοκλήρωση και αξιοποίηση έργων υποδομής στην περιοχή του Δήμου ήταν επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Έγινε αναφορά στο αεροδρόμιο Σητείας και φυσικά στο Βόρειο και Νότιο Άξονα με την επισήμανση ότι πρόκειται για ζωτικά έργα για τον τόπο.

Η τουριστική προβολή της περιοχής και η περαιτέρω ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Σητείας ήταν επίσης θέμα που συζητήθηκε εκτενώς.

« Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση και συναποφασίσαμε ότι θα συνεχιστούν οι συναντήσεις στο πλαίσιο μίας καλής επικοινωνίας και συνεργασίας που στοχεύουμε. Επίσης αναφέρθηκε από τον κ. Κεφάλα και όλους μας ότι θα πρέπει να γίνονται πιο συχνές συναντήσεις της Επιτροπής Τουρισμού ώστε να ενημερωνόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες για οτιδήποτε προκύπτει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Οι δε εισηγήσεις και τα θέματα θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα στην κάθε συνάντηση» ανέφερε η κ. Νικητάκη.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολη

Συνολικες προβολες σελιδας