Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Παρατείνεται η υποβολή ενστάσεων στο Κτηματολόγιο για τους Δήμους Αγίου Νικολάου και Σητείας

 

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στο Κτηματολόγιο για τους Δήμους Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου.

Αντιθέτως, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για τους Δήμους Αγίου Νικολάου και Σητείας, μετά την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πρόσφατης θεομηνίας. Κατόπιν τούτου, η λήξη της περιόδου ανάρτησης για τους δύο δήμους μετατίθεται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που εκπονεί τη μελέτη για το Κτηματολόγιο Γιάννης Αλαβάνος, οι ιδιοκτήτες, στους Δήμους Ιεράπετρας και Οροπεδίου δε θα μπορούν από τις 5 Νοεμβρίου και μετά να υποβάλουν  ενστάσεις. Το μόνο που μπορούν να κάνουν στη συνέχεια είναι να υποβάλουν δήλωση εφόσον το ακίνητο έχει άγνωστο ιδιοκτήτη. Αν έχει γνωστό ιδιοκτήτη, ο οποίος θα θίγεται από δήλωση ή ένταση, τότε δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα, μετά την παρέλευση της 4 Νοεμβρίου. Ο κ. Αλαβάνος διευκρίνισε ότι θα μπορούν να κάνουν δηλώσεις, αλλά αυτές θα εξεταστούν από τα εδώ γραφεία του Κτηματολογίου μόνο αν είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και τότε θα συμπεριληφθούν στην επικείμενη Ανάρτηση.

Για να μπορέσουν όμως να το πράξουν, οι ιδιοκτήτες στου Δήμους Ιεράπετρας και Οροπεδίου θα πρέπει μέχρι και αύριο, να κλείσουν κάποιο ραντεβού στα τοπικά Γραφεία Κτηματογράφησης ή μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Κτηματολογίου, για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, μέσα στο διάστημα από 5/11 έως 30/12/2022.

Σε περίπτωση που παρέλθει η αυριανή ημέρα και δεν έχουν κλείσει ραντεβού,  η διαδικασία θα μεταφερθεί στο λειτουργούν Κτηματολόγιο, που σημαίνει ότι η όποια δήλωση/διεκδίκηση επί ακινήτου θα παραπέμπεται  στα δικαστήρια, με ό,τι σημαίνει αυτό σε χρόνο και δαπάνες. Όσοι ιδιοκτήτες από τους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας κλείσουν ραντεβού, θα μπορούν να υποβάλλουν κατά την ημέρα του ραντεβού τους αιτήσεις διόρθωσης ή ενστάσεις.

Οι ιδιοκτήτες των Δήμων Αγίου Νικολάου και Σητείας μπορούν να συνεχίσουν σε καθημερινή βάση να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης ή ενστάσεις, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας