Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Θα αλλάξει η κτιριακή εικόνα των Τ.Ε.Π. στα νοσοκομεία του ν. Λασιθίου

 

Αλλαγές στη διαρρύθμιση και αναβάθμιση σε επίπεδο κτιριακών υποδομών θα λάβουν χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα στους χώρους των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, Ιεράπετρας και Σητείας (όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης).

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση μελών της Διοίκησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΓΝΑΝ με αρμόδιο κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ, στην οποία κατατέθηκαν οι πρώτες σκέψεις για το ΓΝΑΝ και τους ζητήθηκε να κάνουν μια σχετική αυτοψία στους χώρους.

Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βελτίωση σε εισόδους-εξόδους, εσωτερικά γκρεμίσματα-χτισίματα τοίχων, αλλαγές  στα πατώματα και στα στέγαστρα, ανακατασκευή λουτρών – και όλες θα προχωρήσουν με χρηματοδότηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (που για το ΓΝΑΝ αναμένεται να φθάσει περί τις 100-150 χιλιάδες ευρώ).

«Χαμήλωμα» στεγάστρου και εξωτερικός οικίσκος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, για το Τ.Ε.Π. του ΓΝΑΝ υπάρχει σκέψη να «χαμηλώσει» ύψος το στέγαστρο ώστε να μην βρέχονται όσοι περιμένουν, να τοποθετηθεί εξωτερικά ένας οικίσκος για την αναμονή των ασθενών, ανακατασκευές στα λουτρά (προσθήκη τουαλέτας για ΑμεΑ), ενώ θα ζητηθεί και η τοποθέτηση τζαμιών ασφαλείας στις υφιστάμενες πόρτες για να αποφευχθεί πιθανό ατύχημα αφού πρόκειται για πολυσύχναστους χώρους με πολλή κίνηση.

Ήδη οι αρμόδιοι του ΓΝΑΝ έχουν βάλει μπροστά για τη διαμόρφωση του φακέλου και την κατάθεση της σχετικής πρότασης, με όσες μελέτες αδυνατούν να προχωρήσουν από το Νοσοκομείο να προχωρούν με τη διαδικασία απευθείας ανάθεσης σε τεχνικό γραφείο που θα έχει τη σχετική τεχνογνωσία (όπως π.χ. για το ζήτημα του στεγάστρου).

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας