Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και οι εκδηλώσεις

 

Μπορεί ημερολογιακά το καλοκαίρι να τελείωσε, ωστόσο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην περιοχή του Δήμου Σητείας και το επόμενο φθινοπωρινό διάστημα. Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη

απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που ακολουθούν μεταξύ των οποίων είναι η «Βαρκαρόλα», τα Παραδοσιακά Ζυμώματα στη Μονή Τοπλού, αλλά και ο Ιωαννίδειος Δρόμος στις Λιθίνες.

«Αποχαιρετάμε σιγά -σιγά το καλοκαίρι όχι όμως και τις εκδηλώσεις. Πρόσφατα έλαβε χώρα μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην Πραισό που διοργανώθηκε από την Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο όπου είχε καθοριστικό ρόλο ο κ. Ερρίκος Σκουλούδης. Παρουσιάστηκε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα και μία ομιλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Σκουλούδη, στο Σύλλογο, στον Πρόεδρο κ. Νίκο Κοκκινάκη και φυσικά σε όλους τους εθελοντές που είχαν δημιουργήσει υπέροχα εδέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τα χωριά μας κι αυτό καταφέραμε και φέτος με αρκετές εκδηλώσεις που έγιναν στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Λυμπερίου.

 

41ος Ιωαννίδειος Δρόμος

Όπως προαναφέρθηκε, έπεται συνέχεια και συγκεκριμένα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στις Λιθίνες ο αγώνας δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «41ος Ιωαννίδειος Δρόμος», μία διοργάνωση του ΔΟΚΑΣ, του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας Λιθινών.

Στις 18.15 προγραμματίζεται η εκκίνηση για τα αγωνίσματα των 5.500 μ. ανδρών -γυναικών επί της επαρχιακής οδού Σητείας -Ιεράπετρας στο ύψος του μνήματος του Ιωάννη Ιωαννίδη. Σημείο τερματισμού θα είναι ο χώρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Λιθινών. Επίσης θα διεξαχθούν αγωνίσματα 2.000 μ. αγοριών- κοριτσιών Δημοτικών- Γυμνασίων με εκκίνηση τη διασταύρωση προς το Δημοτικό Διαμέρισμα Περβολακίων και σημείο τερματισμού τον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Λιθινών.

«Μία εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Ιωαννίδη, ο οποίος εκτελέστηκε λίγο έξω από τις Λιθίνες όπου και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση λίγο πριν την έναρξη του αγώνα», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ. Αλλά και υπενθύμισε ότι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα μπορούν να εγγραφούν καθημερινά μέσω της σχετικής πλατφόρμας ή επικοινωνώντας για οποιοδήποτε θέμα με το ΔΟΚΑΣ.

 

Βαρκαρόλα

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η «Βαρκαρόλα», η εκδήλωση, όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερίου, που έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης από την πλευρά του κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών. Στο λιμάνι της Σητείας, από θαλάσσης, συναυλία με πολλή μουσική και τραγούδια σε ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, από τον Γιάννη Δοξαστάκη παρέα με τους: Μιχάλη Πετσαγγουράκη, Παύλο Κριτσωταλάκη, Μάνο Ματθαίου, Λάκη Περδικάκη, Γιώργο Λαμπράκη, Ελευθερία Δερμιτζάκη, Αντώνη Χρυσό.

 

Συναυλία

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί στο Αλσος Χλουβεράκη συναυλία με τον Μανώλη Λιδάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης για την δράση», σημείωσε ο κ. Λυμπερίου.

 

Ζυμώματα

Ακολούθως, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, θα λάβουν χώρα τα Παραδοσιακά Ζυμώματα στο Τοπλού. Μία συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, της Ιεράς Μονής Τοπλού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Σητείας «Οι Τουρτούλοι» και του ΔΟΚΑΣ.

 

6ο Sitia Geopark Trail

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και τον Οκτώβριο. Μεταξύ αυτών θα λάβει χώρα και το 6ο Sitia Geopark Trail.

«Έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία. Φέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Είναι πολύ σημαντικό. Η διοργάνωση αυτή εξελίσσεται και φέτος είναι μέσα στο καλεντάρι της Χάρτα, μέσα στο πρόγραμμα αγώνων ορεινού τρεξίματος. Καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους του ΔΟΚΑΣ, του Γεωπάρκου και τους εθελοντές και πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να έχουμε έναν επιτυχημένο αγώνα για άλλη μία φορά», κατέληξε ο κ. Λυμπερίου.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας