Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ε. Λέκκας για τον σεισμό ανοιχτά της Ζάκρου: "Δεν υπάρχει καμία ανησυχία"

 

seismos zakros 

Για μετασεισμό της μεγάλης δόνησης του περασμένου Οκτωβρίου που είχε σημειωθεί στην ίδια θαλάσσια περιοχή έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ - Και δεύτερος σεισμός καταγράφηκε μια ώρα αργότερα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:13 το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά της Ζάκρου. Μιλώντας στο enikos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας διευκρίνισε ότι ο πρωινός σεισμός είναι μετασεισμός της ισχυρής δόνησης των 6,3 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί τον Οκτώβρη του 2021 με το ίδιο επίκεντρο. 

Ακόμη, ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι ο σεισμός αυτός δεν σχετίζεται με εκείνον του Αρκαλοχωρίου και την ακολουθία του και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού σεισμοί τέτοιου μεγέθους για τη συγκεκριμένη περιοχή "δεν θεωρούνται μεγάλοι". 

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Κρήτης, μεταξύ των οποίων και στο Ηράκλειο. Μολονότι είχε μεγάλη διάρκεια δεν προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους. 

 

Πηγή : Cretalive

Σεισμός Ζάκρος

Συνολικες προβολες σελιδας