Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Η ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Σητείας για την λειτουργική υποβάθμιση τεσσάρων δημοτικών σχολείων

 https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/71638221_119640132770128_2451429485581434880_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=0Jql8yJhn9sAX9708Ee&_nc_ht=scontent.fath2-1.fna&oh=00_AT8SMSOVlh-7-YOLLiCE6HgYbNDYdUYW0ilx0-udgrrycw&oe=633A2354

Αξιότιμη κυρία υπουργέ 
Αξιότιμοι κύριοι, 
έπειτα από την ενημέρωση που είχαμε αναφορικά με τη λειτουργική υποβάθμιση 4ων δημοτικών σχολείων του Δήμου μας και λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την επίσημη θέση του Συλλόγου των εκπαιδευτικών, όσο και των μελών μας (συλλόγους γονέων των εν λόγω σχολείων), καταθέτουμε τη δική μας διαμαρτυρία. 
 
Από παλιότερες  τέτοιου είδους αποφάσεις που μοιάζουν εύκολα αναστρέψιμες έχουμε την πικρή γνώση πως τα σχολεία δεν επανήλθαν ποτέ στον αρχικό τρόπο λειτουργίας τους!
Κατανοούμε πλήρως πως το νομοθετικό πλαίσιο δικαιολογεί την όποια λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων βάσει του αριθμού των μαθητών, ωστόσο εκτιμούμε αφενός ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί τουλάχιστον στα σχολεία εκείνα που εξυπηρετούν αρκετά χωριά όπως για παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο Σφάκας και αφετέρου θα έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα λειτουργικότητας τέτοια ώστε να μην αναστατώνει τη ζωή και την καθημερινότητα των εναπομεινάντων μαθητών και κατ επέκταση των οικογενειών τους!
Με τα τωρινά δεδομένα τα παιδιά που παραμένουν στα υποβαθμισμένα σχολεία θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν προγράμματα που είναι πιεσμένα από εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικές τάξεις, ενώ παράλληλα θα στερηθούν το δικαίωμα γνώσης σε μαθήματα ειδικοτήτων!
Οι δε εργαζόμενοι γονείς ( που σε μεγάλο αριθμό είναι εργάτες γης ) θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς δε θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του ολοήμερου!
Πιστεύοντας στην ανθρώπινη προσέγγιση των πολλαπλών προβλημάτων που ανακύπτουν παρακαλούμε θερμά για την επανεξέταση των αποφάσεων αυτών και τον επαναπροσδιορισμό λειτουργίας των σχολείων. Από πλευράς μας παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θυμίζοντας πως δεν είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε το δικαίωμα στη γνώση και το αγαθό της δωρεάν παιδείας σε κανένα παιδί σε όσο απομακρυσμένη περιοχή και αν διαμένει όπως το Σύνταγμα της Δημοκρατίας μας ορίζει!

Με τιμή
Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων &
Κηδεμόνων Δήμου Σητείας
Η πρόεδρος 
Κατερίνα Γ. Τσουκη

Συνολικες προβολες σελιδας