Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Κυνηγετική περίοδος- στις 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει και το κυνήγι του λαγού

 

Από τις 20 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η νέα κυνηγετική περίοδος για τα πουλιά και στις 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει και το κυνήγι του λαγού. Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Μανόλης Λιλιμπάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη στάθηκε στην αναγκαιότητα τήρησης όλων των προβλεπομένων κανονισμών και μέτρων.

Η κυνηγητική σαιζόν για τα μεν πουλιά τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για το λαγό στις 10 Ιανουαρίου. Στην περιοχή του Δήμου Σητείας υπενθύμισε ότι το κυνήγι επιτρέπεται στις δύο καθορισμένες ζώνες πουλιών, στον Ξερόκαμπο και το Γούδουρα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εστίασε στην υποχρέωση των κυνηγών «να δηλώνουν την κάρπωση (έως 6) του τρυγονιού (σε ειδικό φυλλάδιο που προμηθεύονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κένταυρος»). Σε ό,τι αφορά το λαγό είναι ένα ζώο ανά έξοδο. Γενικότερα οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και φυσικά τη νομοθεσία. Ζητούμενο για όλους είναι να έχουμε μία καλή κυνηγετική χρονιά, ασφαλή κυνήγια, σεβασμό στο περιβάλλον, τη φύση και προπαντός στο θήραμα και τήρηση της κείμενης νομοθεσίας». Ο κ. Λιλιμπάκης τόνισε ότι πρέπει όλοι να εφαρμόζουν τους νόμους και να σέβονται τα θηράματα.

 

Οι άδειες

Η έκδοση Αδειών Θήρας έχει ξεκινήσει -χωρίς καμία αύξηση από την πλευρά του Συλλόγου, όπως επισημάνθηκε. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοσή τους είναι: Ατομικό βιβλιάριο θήρας, πρόσφατη φωτογραφία σε όσους αλλάζει το βιβλιάριο θήρας, φωτοτυπία όλων των δελτίων κατοχής όπλου που να είναι απαραίτητα σε ισχύ, τα βιβλιάρια υγείας των κυνηγετικών σκυλιών (αριθμός μικροτσίπ, εμβόλια).

Οι νέοι κυνηγοί θα πρέπει να απευθύνονται στο γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου για ενημέρωση τους με τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση της πρώτης κυνηγετικής άδειας. Το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί καθημερινά 9 π.μ.- 1 μ.μ. εκτός Σαββατοκύριακου.

«Ήδη», όπως ανέφερε ο κ. Λιλιμπάκης, «οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται για την έκδοση των αδειών και καλό θα ήταν να μεριμνήσουν οι κυνηγοί σταδιακά και να μην προσέλθουν την τελευταία στιγμή ώστε να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα όλοι».

 

Η δραστηριότητα του Συλλόγου

«Ο Σύλλογος συνεχίζει όλες τις δράσεις του, είτε αυτές αφορούν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου που είναι στην διάθεση των μελών του, είτε τη λειτουργία των εκτροφείων λαγού και πέρδικας τα οποία μπορούν να επισκέπτονται και ενήλικες με τα παιδιά τους (κατόπιν συνεννόησης ), είτε αφορά την κοινωνική -εθελοντική δράση όπως η διεξαγωγή αιμοδοσιών.

Τον περασμένο μήνα διοργανώθηκε με επιτυχία αιμοδοσία από τον Σύλλογο κι εντός του φθινοπώρου θα ακολουθήσει ακόμα μία, στην κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών όχι μόνο των μελών του Συλλόγου αλλά και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας.

Στο σχεδιασμό του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας είναι και η διοργάνωση μίας δράσης προς τα μέλη του σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών», κατέληξε ο κ. Λιλιμπάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας