Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Οι αιτήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς και το ΚΔΑΠ μεΑ Σητείας

 

Μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, για να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής  στο πρόγραμμα που αφορά την προώθηση και την  υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση.

Αλλά και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων  με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να επιδοτηθούν για την φιλοξενία  βρεφών και  νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και παιδιών κι ατόμων με αναπηρία στο ΚΔΑΠμεΑ Σητείας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά,  όπως υπενθύμισε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου. «Θα πρέπει λοιπόν οι γονείς  να μεριμνήσουν στην διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας», ανέφερε.

Η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών για τη νέα περίοδο θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όπως τόνισε ο κ. Λυμπερίου, «οι γονείς θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος για το αν είναι στους τελικούς δικαιούχους της ΕΕΤΑΑ, αλλά και από το ΔΟΚΑΣ όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις των Παιδικών Σταθμών. Στο πλαίσιο της νέας περιόδου είναι προγραμματισμένες και κάποιες εργασίες συντήρησης για τους Παιδικούς Σταθμούς και όσον αφορά κάποιες εσωτερικές συντηρήσεις, αλλά και την εξωτερική τοιχοποιία. Υπενθυμίζω ότι οι Παιδικοί Σταθμοί ενισχύθηκαν πέρυσι με προσωπικό και στην ειδικότητα των βρεφονηπιοκόμων, μάγειρα και εργαζομένων καθαριότητας. Στηρίζουμε τη δομή των Παιδικών Σταθμών ώστε να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το ΚΔΑΠμεΑ

Ταυτόχρονα και καθώς μέχρι και την Παρασκευή υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη νέα δομή, που αναμένεται να λειτουργήσει το Φθινόπωρο στη Σητεία, το ΚΔΑΠμεΑ Σητείας ο κ. Λυμπερίου επεσήμανε «ότι ο ΔΟΚΑΣ έχει ξεκινήσει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε να υπάρξει κάλυψη προσωπικού για την ορθή λειτουργία και αυτής της δομής. «Πρόσφατα υπενθυμίζω λάβαμε την τελική έγκριση από την Περιφέρεια κι ευχαριστούμε όλο το προσωπικό της Περιφέρειας, του ΔΟΚΑΣ, του Δήμου Σητείας που συνέβαλαν στο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Φιλανθρωπικό Σωματείο Στήριξης ΑΜΕΑ Σητείας που δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν στην δημιουργία και στη λειτουργία αυτής της δομής.  Είναι κάτι που πραγματικά έχει ανάγκη η περιοχή μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θα ξεκινήσει η λειτουργία της. Ήδη μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού προβλέψαμε τις θέσεις για το προσωπικό της δομής».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας