Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Σάββατο 6 Αυγούστου Παραδοσιακό Πανηγύρι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης Έξω Μουλιανά Σητείας

 

Σάββατο
6 Αυγούστου
Παραδοσιακό Πανηγύρι
Γιώργος και Νίκος Στρατάκης
Έξω Μουλιανά Σητείας
 
Ώρα έναρξης 9 μ.μ.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Έξω Μουλιανών πρόκειται να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση του “Αφέντη Χριστού” στις 06-08-2022
Ο Γιώργος Στρατάκης ξεκίνησε να ασχολείται με την παραδοσιακή κρητική μουσική στην ηλικία των 9 ετών. Βασική του ενασχόληση ήταν η λύρα, την οποία και έπαιζε, ερασιτεχνικά κυρίως, σε διάφορα πανηγύρια της Κρήτης.
Ο Νίκος Στρατάκης ξεκίνησε από 11 ετών να ασχολείται με το λαούτο, πλάι στην οικογένεια των Ξυλούρηδων (Ψαρογιάννη- Ψαραντώνη- Ψαρογιωργη- Ψαρολάμπη), ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές, στις περισσότερες ως μουσικός και σε κάποιες ως τραγουδιστής.
Το πλήρωμα του χρόνου ένωσε τα δύο αδέρφια, με κύρια συστατικά τον αυθορμητισμό του Γιώργου, που έσμιξε με τη μουσική εμπειρία, τη γνώση και τη δεξιοτεχνία του Νίκου κι έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα. Μαζί με τον έτερο αδερφό τους Μάνο στα κρουστά, και τους άξιους συνεργάτες τους, Δημήτρη Μαντζαράκη στην κιθάρα κι Αλέκο Χατζάκη στο κοντραμπάσο, Γιώργο Μακρή και Γιώργο Σαλούστρο στα πνευστά, προσπαθούν να δημιουργήσουν και να χαράξουν τη δική τους μουσική άποψη.
«Η κρητική μουσική έχει επιρροές από πολύ παλιές παραδόσεις, αλλά και πολιτισμούς που, είτε αναπτύχθηκαν στην πάροδο των αιώνων, είτε ήρθαν και παρέμειναν αρκετά χρόνια στην Κρήτη με την μορφή του κατακτητή.
Έχει επιδράσεις ακόμη και από τη Βυζαντινή Μουσική, όπου σταδιακά στο πέρασμα των χρόνων αυτές οι επιδράσεις την διαμόρφωσαν και την εξέλιξαν και θα συνεχίζει να διαμορφώνεται, να εμπλουτίζεται και να εξελίσσεται. Πιστεύουμε πως η κρητική μουσική είναι ένας πολύ έξυπνος «ζωντανός οργανισμός», κρατάει ό,τι της ταιριάζει και προχωράει.»
Γιώργος και Νίκος Στρατάκης

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας