Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Οι έφηβοι του Θεάτρου της Σητείας αποκαλύπτονται και χειροκροτούνται (Video)

 

Λιτή, ουσιαστική, αποκαλυπτική και μαζί ευχάριστη και διασκεδαστική, η  παράσταση του Θεάτρου της Σητείας που δίνει τον πρώτο και αποκλειστικό  ρόλο στους νέους ανθρώπους στο περίεργο, άναρχο, ατακτοποίητο  και  για αυτό τόσο γοητευτικό  μεσοδιάστημα από την παιδική στη ενήλικη ζωή, το διάστημα της εφηβείας, πήρε στην πρώτη του παρουσίαση χτες, στο Άλσος Χλουβεράκη,

το χειροκρότημα που του άξιζε και την επιδοκιμασία  όλων για αυτήν την θαρραλέα  απόφαση των παιδιών,  να εκτεθούν και να εκθέσουν όλα όσα τους αφορούν.

 

 

Και όλα όσα μας αφορούν επίσης , είτε ως γονείς, είτε σαν επίμονες έφηβοι, είτε μας επιστρέφουν στα υλικά με τα οποία χτίσαμε την ενήλικη  ζωή μας.

 

  

  

  

 

Ένα αλφαβητάρι της εφηβείας, από το Άλφα μέχρι το Ωμέγα, σε μονολόγους κυρίως, σε κάποιες διαλογικές συναντήσεις , με το άγχος, τους γονείς και τους καθηγητές , την μοναξιά, την θλίψη, τον έρωτα αλλά και τον πόλεμο, την βία, το  bullying , το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, σε μικρά , έξυπνα γραμμένα από τα  παιδιά και έξυπνα τοποθετημένα μέσα στην παράσταση από  τις δυο Κυρίες που πρωτοστάτησαν ή μάλλον συντάχθηκαν με τους εφήβους, την Φανή Σύρπου και την  Μαρία Ματζίλα.

 

  

  

 

Η παράσταση, δίνεται και απόψε στις 9μμ στο Άλσος Χλουβεράκη και θα  είναι κρίμα να χάσετε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα του Θεάτρου της Σητείας που κάνει βήμα μπροστά, σεμνά και ταπεινά, όπως πάντα και παραδίδει σκυτάλη, κατά κάποιον τρόπο, για την συνέχεια του, στην γενιά που  έρχεται.

 

  

  

  

  

  

 

Μια γενιά, που αποδεικνύει, και μέσα από την παραστατική τέχνη, πως έχει πολλά να πει, να  διορθώσει  και να  δώσει.

Πρέπει, η πιο σωστά, θέλουμε να αναφέρουμε τα παιδιά, τους ανθρώπους της παράστασης,

Είναι, η Ζαχαρένια Αντωνάκη, Κωνσταντίνα Ασπροκουτελάκη , Μελίνα Δασκαλοπούλου, Ιωάννα Καρζή, Εύα Μιχελάκη, Κωνσταντίνα Πουλακάκη, Αρτεμη Σφενδουράκη και ο Δημήτρης Φωτεινάκης.

Στην κίνηση βοήθησε η Νίκη Παπαδάκη.

Στον ήχο και στον φωτισμό , ο Διονύσης Κριθαράκης.

Εφηβική Σκηνή του Θέατρου της Σητείας , «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας», Άλσος Χλουβεράκη, απόψε στις 9μμ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Κορνάρεια 22, με την συμπαράσταση   του ΔΟΚΑΣ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας