Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η ωρίμανση του οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ, Χαμέζι – Αυχήν Αγκαθιάς

 

Εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, για την εξέλιξη υλοποίησης των τμημάτων του ΒΟΑΚ στα όρια του Νομού Λασιθίου κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης επισήμανε ότι σε καλό επίπεδο βρίσκεται η ωρίμανση του οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ, Χαμέζι – Αυχήν Αγκαθιάς, το οποίο, με εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη εξασφάλισε ταχέως την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τα τέλη του 2020, όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ.

Το οδικό τμήμα αυτό διαθέτει εγκεκριμένη προμελέτη, εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και οριστική μελέτη οδοποιϊας εκτός από το τμήμα Σφάκα – Μέσα Μουλιανά 6,2 χλμ. με τη νέα χάραξη.

Γι’ αυτό το τμήμα ο ΟΑΚ έχει ζητήσει την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης οδοποιϊας και άλλους δύο τεχνικούς συμβούλους για τις αντίστοιχες γεωτεχνικές μελέτες στο συγκεκριμένο τμήμα.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας