Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Σητείας δεν είναι η αναμενόμενη

 

«Διανύουμετις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και σαφώς η κίνηση μέχρι και πρότινος στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας δεν είναι η αναμενόμενη και σίγουρα η επιθυμητή για το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων με τον τουρισμό επαγγελμάτων και δη αυτών της εστίασης.

Μάλιστα όταν γίνεται η σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οι διαφοροποιήσεις είναι πιο έντονες” δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

Όπως επισημαίνει “η τουριστική κίνηση, σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία είναι περίπου στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, με μία μικρή αύξηση μάλιστα φέτος. Να θυμίσω ότι είχαμε επισημάνει πολλάκις και πέρυσι, ότι η αίσθηση που υπήρχε με αντίστοιχες αναφορές ότι η “Σητεία βουλιάζει από κόσμο” δεν αντικατόπτριζε την πραγματικότητα, ήταν πλασματική η εικόνα. Διότι δεν αφορούσε κυρίως ανθρώπους, που έμεναν στα ξενοδοχεία, αλλά περισσότερο ετεροδημότες. Να αναφέρω ότι τα ξενοδοχεία φέτος έχουν ελαφρώς καλύτερη πληρότητα, περίπου συν 10% με 15%. Αυτήν την εποχή η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι περίπου στο 70% με 80%.

Όμως πέρυσι υπήρχε μεγάλη κίνηση στο παραλιακό κομμάτι της πόλης δίνοντας την εντύπωση ότι “η Σητεία βουλιάζει από κόσμο”. Ήταν όμως ως επί το πλείστον ετεροδημότες, η επισκεψιμότητα των οποίων φέτος είναι λίγο παγωμένη ως τώρα λόγω των αυξήσεων των μεταφορικών, της ακρίβειας που επικρατεί. Πέρυσι επίσης δεν υπήρχαν τοπικά πανηγύρια, κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις) επομένως ο κόσμος έβγαινε και το κέντρο και το παραλιακό μέτωπο ήταν γεμάτο ζωή. Φέτος πραγματοποιούνται και πανηγύρια και κοινωνικές εκδηλώσεις, οπότε ο κόσμος διοχετεύεται και σε αυτές τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η κινητικότητα της περυσινής περιόδου, τουλάχιστον ως τώρα.

Όπως εκτιμάται, η εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο τον επόμενο μήνα, που είναι και ο κατ’ εξοχήν μήνας των διακοπών. Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής αναμένεται να φθάσουν και στο 100%. Και πάλι όμως αυτό αφορά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να ανατρέψει την εικόνα συνολικά της φετινής σαιζόν.

«Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η πληρότητα αναμένεται να φθάσει και το 100%. Από ‘κει και μετά, θα είναι περίπου ίδια με την προ τσάρτερ εποχή. Δυστυχώς εάν το αεροδρόμιο της Σητείας δεν έχει κίνηση, θα δουλεύουμε όπως παλιά. Γι’ αυτό και εστιάζουμε στις πτήσεις από το εξωτερικό, για να έχουμε μία σαιζόν που θα ξεκινάει από τον Απρίλιο – Μάιο και θα τελειώνει τον Οκτώβριο», κατέληξε ο κ. Κακουράκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας