Τρίτη 17 Μαΐου 2022

37 συνάνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά φαγητό από το Συσσίτιο του Αγίου Γεωργίου

 

Την αίθουσα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Σητείας, όπου καθημερινά  παρασκευάζονται  συσσίτια για τους ανθρώπους που δεν μπορούν μόνοι τους να εξασφαλίσουν την βασική αυτή ανθρώπινη ανάγκη, επισκέφθηκαν πρόσφατα οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Σητείας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εξωσχολικών διδακτικών επισκέψεων του σχολείου με σκοπό την κοινωνικοποίηση των μαθητών/τριών, που  είχαν την ευκαιρία να βοηθήσουν στη συσκευασία, στην παρασκευή των γευμάτων και στην καθαριότητα.

Το Συσσίτιο του Αγίου Γεωργίου λειτουργεί υπό την αιγίδα και την στήριξη  του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία η Ακρωτηριανή», σε ειδικό χώρο (με σύγχρονες εγκαταστάσεις), που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από την Ενορία Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Σητείας.  Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2014 κι από τότε μέχρι σήμερα μεριμνά με αγάπη και φροντίδα για την σίτιση συνανθρώπων μας που  δεν μπορούν να καλύψουν αυτήν την ανάγκη.

Τούτο, όπως προαναφέρθηκε, γίνεται εφικτό με τη στήριξη  του Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου και μίας ομάδας εθελοντών, ανδρών και γυναικών που αποτελούν  μαζί με τον πατέρα Νικόλαο Αλεξάκη την «κινητήριο δύναμη» της δομής, μαγειρεύοντας  καθημερινά για τους άπορους συνανθρώπους μας. Αυτή την περίοδο 37 άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά φαγητό (γεύμα και δείπνο), ενώ τρόφιμα αποστέλλονται σε  περίπου 20  οικογένειες που διαμένουν σε διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου Σητείας.

Και βέβαια όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται από την τοπική κοινωνία που με τις δωρεές της (σε τρόφιμα  και οικονομικές ), μεμονωμένα,  είτε μέσω τελετών (μνημόσυνων, κηδειών), είτε μέσω των καλαθιών που φιλοξενούνται στα  S/M  της πόλης προσφέρουν για τις ανάγκες του Συσσιτίου. Δυστυχώς οι ανάγκες είναι μεγάλες  κι έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας