Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Με το βλέμμα στραμμένο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Απριλίου ο εορτασμός της Μέρας της Ελιάς από τον Δήμο (βιντεο-φωτο)

 

Με την φωταγώγηση του υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου στην είσοδο της πόλης, σήμερα Παγκόσμια Μέρα αφιερωμένη στην ελιά, ο Δήμος Σητείας θέλησε να τονίσει την σημασία του τοπικού προϊόντος για την ανάπτυξη της περιοχής και από την άλλη να δώσει έμφαση στον προγραμματισμό  και την οργάνωση του παγκόσμιου ελαιολάδου που  έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλη του 2022.

Ένα γεγονός που όπως είπε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης , αφορά το προιόν που είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητα της πόλης και τον πολιτισμό της και που μέσα από τις παράλληλες δραστηριότητες που έχουν ήδη αρχίσει να προγραμματίζονται και να οργανώνονται από την επιτροπή που έχει συσταθεί θα αποτελέσει κεντρικό μήνυμα για την ποιότητα του τοπικού προϊόντος και θα επικοινωνηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες .

Στις παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρχει παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής και πώλησης και έμφαση στην κατεύθυνση που έχει επιλέξει η περιοχή για τη ανάπτυξη της.

Ο Γ. Ζερβάκης έδωσε εύσημα για την δουλειά που γίνεται στον αντιδήμαρχο Νίκο Μακρυνάκη και την αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου Νατάσα Πλακάκη που τον συνόδεψαν σε αυτή την συμβολική φωταγώγηση.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη του Σητειακού λαδιού, δεν θα σταματήσει σε μια διαγνωστική διαδικασία, όπως αυτή που προγραμματίζεται, είπε η κ. Πλακάκη.

Στα πολλά χιλιόχρονα ελαιόδεντρα της περιοχής, αναφέρθηκε ο κ. Μακρυνάκης, δηλώνοντας πως και για  το ελαιόδεντρο που φωταγωγήθηκε, είναι δύσκολο να  εκτιμηθεί η ηλικία του.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας