Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Νίκος Καραμανωλάκης Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας Δήμου Σητείας: Προς Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη Θέμα: Σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού

 

Προς

Υπουργό Ναυτιλίας

Γιάννη Πλακιωτάκη

Θέμα: Σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού

Αξιότιμε Κε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε, χρόνιο-και δίκαιο- αίτημα της τοπικής κοινωνίας του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού αποτελεί η σύσταση του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Η σύστασή του αποφασίστηκε αρχικά το 2011 με κοινή υπουργική απόφαση (κ.Λομβέρδου-κ.Ντόλιου-κ.Σαχινίδη). Tο 2013 με δικές σας ενέργειες υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση (κ.Γεωργιάδη-κ.Σταϊκούρα-κ.Μητσοτάκη) οπότε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του από το 2014, σε οικόπεδο το οποίο αποτελεί κληροδότημα της οικογένειας Ν. Χατζάκη υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Το έργο είναι προϋπολογισμού 850.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξεταστήρια, μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, θάλαμο βραχείας νοσηλείας κ.α. και θα αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.

Κε Υπουργέ

Τη σύστασή του Πολυδύναμου Ιατρείου του Μακρύ Γιαλού   ενέκριναν δύο κυβερνήσεις, έχει παρθεί διυπουργική απόφαση την οποία έχει συνυπογράψει και ο νυν πρωθυπουργός, έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται και έχει κοστολογηθεί. Αφορά μια περιοχή με πληθυσμό γύρω στις 5.000 μόνιμους κατοίκους -που εποχιακά πολλαπλασιάζεται-και με τεράστια προοπτική περεταίρω ανάπτυξης. Να σημειώσουμε ότι στη περιοχή αυτή καταγράφεται ένα μεγάλο έλλειμα στις παροχές υγείας  αφού εν μέσω μάλιστα πανδημίας covid, εξυπηρετείται από αγροτικό ιατρό μια η δυο φορές την εβδομάδα!!

Δυστυχώς το έργο έχει βαλτώσει και κινδυνεύει να χαθεί αφού η οικοδομική άδεια εκπνέει το 2022. Την αγωνία τους  εξέφρασαν πρόσφατα και η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σητείας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας με την υπ’ αριθμόν 59/2021 απόφασή του.

Κε Υπουργέ

Οι δηλώσεις σας εκείνη την εποχή (9/9/2013) δείχνουν την ευαισθησία σας αλλά και την αγωνία σας να μη χαθεί η διαθήκη Χατζάκη. Είχατε δηλώσει τότε συγκεκριμένα ότι: « Αξιοποιούμε την διαθήκη Χατζάκη που κινδύνευε να χαθεί   και συνεχίζουμε το έργο στήριξης των νοσοκομείων του Λασιθίου τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ουσιαστικά με τη σημερινή απόφαση ξεμπλοκάρει ένα έργο που συμβάλλει στο κοινό σκοπό  και υποχρέωση μας όλων μας, την  παροχή δηλαδή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Ανταποκρινόμαστε στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Λασιθίου με πράξεις».

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δείξετε ξανά την ίδια  ευαισθησία που δείξατε και στο παρελθόν για την περιοχή αυτή, του Μακρύ Γιαλού  και θα συνδράμετε ώστε να ενταχθεί  η ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σητεία 29/10/2021

Νίκος Καραμανωλάκης

Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας Δήμου Σητείας

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας