Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

"Απέδωσαν οι κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Σητείας με την πεζοδρόμηση και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων"

 

Αυξημένη είναι καθ’ όλη την περίοδο του Αυγούστoυ η κίνηση στη Σητεία και κατά συνέπεια και στην τοπική αγορά, όχι όμως στα αναμενόμενα -για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής- επίπεδα.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη αναφέρθηκε και στα πρώτα αποτελέσματα της ισχύoς των κυκλοφοριακών αλλαγών στο εμπορικό κέντρο της πόλης φέτος, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία με την πεζοδρόμηση και την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων  που εφαρμόστηκε και εξακολουθεί το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου. Πρόκειται, όπως είπε, για αιτήματα  του Εμπορικού Συλλόγου προς το Δήμο, τα οποία έγιναν αποδεκτά και η κ. Νικητάκη ευχαρίστησε για την ανταπόκριση.

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κεντρικούς εμπορικούς  δρόμους της πόλης είπε πως «διεφάνη ότι ο κόσμος το ήθελε, κάτι που αποτυπώθηκε και στην μεγάλη, ασφαλή κι άνετη κυκλοφορία των πεζών, ιδιαίτερα οικογενειών με παιδιά, ιδίως τις απογευματινές ώρες και τις ημέρες αιχμής. Ήταν ένα πιλοτικό κλείσιμο το οποίο θεωρούμε ότι απέδωσε».

Επίσης αναφέρθηκε και στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγoυ για το βάψιμο των πεζοδρομίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το οποίο με κάποια καθυστέρηση υλοποιήθηκε -ο Σύλλογος υπέβαλλε το αίτημα από τον Ιούνιο.

Ιδιάζoυσα χαρακτήρισε, τέλος,  η κ Νικητάκη  τη φετινή θερινή σαιζόν, αλλά και ευχήθηκε η επόμενη να είναι καλύτερη. Εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου και να τονωθεί η τοπική οικονομία για να μπορεί να ανταπεξέλθει κατά την επικείμενη φθινοπωρινή, χειμερινή περίοδο- με την ευχή τα δεδομένα να είναι καλά όσον αφορά την πανδημία.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας