Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Στο Κάβο Σίδερο η επόμενη εξόρμηση του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Στο Κάβο Σίδερο η επόμενη εξόρμηση του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Στις 21 και 22 Αυγούστου με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου

Σε μαγικό τοπίο, στο ανατολικότερο ακρωτήρι της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, εκεί που το Βόρειο Κρητικό σφιχταγκαλιάζεται με το Καρπάθιο και το Νότιο Κρητικό πέλαγος, θα απολαύσουν φέτος την ανατολή της πανσελήνου του Αυγούστου τα μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να πεζοπορήσουν σε μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς, μέσα στο παγκόσμιο γεωπάρκο  UNESCO της Σητείας και να  απολαύσουν μία περιοχή άγρια, άνυδρη και ανεμοδαρμένη. 

Το πρόγραμμα του διημέρου, σύμφωνε με την ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής:

"Πρόγραμμα διημέρου:

Α. Σάββατο, 21/8

Αναχώρηση από ΚΤΕΛ Χανιώπορτας, ώρα 9πμ.

Επίσκεψη στην Μονή Τοπλού.

Παραθαλάσσια πεζοπορία από το φοινικόδασος του Βάι μέχρι την αρχαία Ίτανο με ενδιάμεσες στάσεις για κολύμπι. Μετάβαση με το λεωφορείο στο Κάβο Σίδερο, όπου και θα παραμείνουμε για να απολαύσουμε την δύση του ηλίου και την  ανατολή της πανσελήνου!!  

Ώρες πορείας: 3

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη 

Διανυκτέρευση σε sleeping bags ή σε δωμάτια στην παραλία της Χιώνας και στα χωριά Παλαίκαστρο και Αγκαθιάς . Το κλείσιμο των δωματίων είναι ευθύνη των ίδιων των  συμμετεχόντων. 

Β. Κυριακή, 22/8

Αναχώρηση για το όμορφο χωριό της Άνω Ζάκρου. Πεζοπορία στο φαράγγι των Νεκρών με τις μεγάλες σπηλιές στα τοιχώματα του, τις οποίες οι Μινωίτες χρησιμοποιούσαν για τάφους. Απόληξη στο Μινωικό Ανάκτορο και στον παραθαλάσσιο οικισμό της Κάτω Ζάκρου για κολύμπι και χαλάρωση. Αναχώρηση για Ηράκλειο 

Ώρες πορείας: 3

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη  

Επικεφαλής: Μαρία Μωραϊτάκη  

Η χρήση μάσκας απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο λεωφορείο και στους χώρους συνάθροισης

Το κόστος της εκδρομής  είναι 25 ευρώ και τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Πληροφορίες-εγγραφές: Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), τηλέφωνο  2810-344588 και ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBrooXUPG9DkLWH9th2jtUXQfw3KTsqov-8-jkMqT9x-IctQ/viewform "

 

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας