Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΣΎΡΙΖΑ Λασιθίου: Ο ρατσισμός δεν θα πεθάνει μόνος...

ΣΎΡΙΖΑ Λασιθίου: Ο ρατσισμός δεν θα πεθάνει μόνος...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την ρατσιστική επίθεση σε εργάτες στο Οροπέδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λασιθίου, σχετικά με την ρατσιστική επίθεση σε ξένους εργάτες στο Οροπέδιο Λασιθίου.

"Η δολοφονική επίθεση, με όλα τα χαρακτηριστικά του ρατσιστικού εγκλήματος, προκάλεσε τον αποτροπιασμό της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Οροπεδίου και του Λασιθίου αλλά στιγμάτισε τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς και  προσβάλει την Ιστορία του τόπου και τους μεγάλους αγώνες του για Ελευθερία και Δημοκρατία" αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

"Θρασύδειλοι τραμπούκοι απείλησαν, χτύπησαν και λήστεψαν ξένους εργάτες στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η δολοφονική επίθεση, με όλα τα χαρακτηριστικά του ρατσιστικού εγκλήματος, προκάλεσε τον αποτροπιασμό της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Οροπεδίου και του Λασιθίου αλλά στιγμάτισε τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς και  προσβάλει την Ιστορία του τόπου και τους μεγάλους αγώνες του για Ελευθερία και Δημοκρατία. 

 

    Η ποινική τους καταδίκη  πρέπει να είναι παραδειγματική, για να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους θελήσουν να τους μιμηθούν και να εκφράζει την απόλυτη απόρριψη των ρατσιστικών ιδεών και πρακτικών από την κοινωνία της Κρήτης, που αντιστάθηκε ηρωικά στην  Ναζιστική εισβολή και υπέστη τα πάνδεινα.

 

    Η άγρια ρατσιστική επίθεση ξαναζωντανεύει τις μνήμες από τα “τάγματα εφόδου” και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Οκτώ χρόνια μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας αλλά και πολλά επεισόδια σε βάρος ξένων εργατών, κάνουν φανερό ότι ένα μικρό κομμάτι τραμπούκων έχει αρχίσει να αποθρασύνεται ξανά. Το ρατσιστικό μίσος που εκπέμπεται καθημερινά από πολλά ΜΜΕ, η αίσθηση ατιμωρησίας που νιώθουν από τις διωκτικές αρχές και ο επίσημος ξενοφοβικός κυβερνητικός λόγος έχουν καλλιεργήσει το έδαφος για να επανεμφανιστούν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι.

 

    Δεν το θεωρούμε μεμονωμένο επεισόδιο. Η “νομιμοποίηση” του ρατσιστικού λόγου και η ανοχή της κοινωνίας στην ενοχοποίηση και δαιμονοποίηση εθνικών ή άλλων ομάδων με οποιαδήποτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν στην σκοτεινή εικόνα που έχουν για τον κόσμο, οπλίζουν το χέρι των “παλικαράδων” για να επιτίθενται, πάντα εκ του ασφαλούς, σε ανυπεράσπιστα θύματα. 

 

    Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες και φορείς της Κρήτης να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης στα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης αλλά και να καταδικάζουν και να απομονώνουν τους υποστηρικτές τέτοιων πρακτικών, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται.

 

     Οι “ναι μεν αλλά...” είναι αυτοί που οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων. Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής με τη δράση τους."

 

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας