Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Πολιτική Προστασία Δήμου Σητείας-σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς

 Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών για την εποχή,  που επικρατούν στην ΠΕ Λασιθίου σε συνδυασμό με την ένταση των ανέμων  και το ξηροθερμικό κλίμα, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είμαι αυξημένος.


Εντέλλονται  όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ σ’ εκτέλεση σήματος, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να έχουν προβεί στον έλεγχο καλής λειτουργίας,  όλων των μέσων πυρόσβεσης.
– Πυροσβεστικά – βυτιοφόρα οχήματα.
– Χωματουργικά Μηχανήματα  λοιπά οχήματα.
– Επίσης  πλήρωση ύδατος  όλων των  διατιθεμένων δεξαμενών  και τοποθετημένες επί των αντιστοίχων οχημάτων.
– Έλεγχος των μέσων επικοινωνίας καθώς και εξασφάλιση αναγκαίων ποσοτήτων ξηράς τροφής και   πόσιμου νερού για όλο το προσωπικό που θα επιχειρεί ει δυνατόν κατανεμημένο  ανά όχημα.
– Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί από τους προέδρους των κοινοτήτων στην υλοποίηση του σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ επισημαίνοντας την αναγκαιότητα προς τους κατοίκους που διαθέτουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) με βυτία, να έχουν πληρωθεί με νερό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εάν και εφόσον απαιτηθεί η χρήση τους.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί εκδήλωση πυρκαγιάς. Εάν κάτι αντιληφθούν που υποδηλώνει φωτιά,  άμεση ενημέρωση στο 199.
Όλοι παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στους τηλεοπτικούς μας  δέκτες τις εκδηλωμένες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας.
Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καίγονται  ζώα και δάση, καταστρέφονται περιουσίες,  μαραζώνει το κράτος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι ώστε  να μη βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση και να ευχηθούμε σύντομα όλα τα πύρινα μέτωπα να σβήσουν με μηδενικές ή έστω με  ελάχιστες απώλειες…
Πάντα να έχουμε κατά νου την μεγάλη αξία του εθελοντισμού.
Τέλος να εφαρμόσουμε άπαντες τις οδηγίες για την αντιμετώπιση καύσωνα.
Εύχομαι καλή δύναμη, ψυχραιμία και σύνεση.
Γιώργος Αϊλαμάκης
Αντιδήμαρχος ΠΠ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας