Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ο Δημήτρης Τηνιακός και ο Μιχάλης Γιαννακάκης για τα “Μονοπάτια της Ελευθερίας” ( 9μμ στον Δημοτικό Κήπο ) στον STYLE 100 (ηχητικό)

 

 Ο Μιχάλης Γιαννακάκης είχε την ιδέα για μια εικαστική περιπλάνηση στους χώρους, τα χωριά και τα μνημεία που έμειναν να μαρτυρούν την πολύ σημαντική, αλλά και εν πολλοίς άγνωστη συμβολή της ευρύτερης περιοχής της Σητείας στο 21.

Ο Δημήτρης Τηνιακός, υιοθέτησε την ιδέα και αποδέχτηκε την πρόκληση- γιατί είναι πρόκληση να προσπαθήσεις  να κάνουν να μιλήσουν τα μνημεία, οι πέτρες, ο τόπος μέσα από την φωτογραφία.

Η εκδήλωση, από τον Δήμο και τον ΔΟΚΑΣ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Κορνάρεια 21, πραγματοποιείται απόψε στις 9 στον χώρο του Δημοτικού Κήπου και λίγο πριν, ο Δημήτρης και ο Μιχάλης ήρθαν στον STYLE 100.

Το εγχείρημα, είναι “χειροποίητο”, μεταφορικά και κυριολεκτικά από όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν και στήριξαν το φετινό, δεύτερο Φωτόραμα που προκύπτει από την συνεργασία Γιαννακάκη-Τηνιακού.

 

Η φωνή του τόπου 

 

 

Ο Δημήτρης Τηνιακός, μας είπε πως αυτό που προσπαθεί είναι να αποτυπώσει το αίσθημα που εκπέμπει ο κάθε τόπος, η κάθε πέτρα, τα κάθε  μνημείο. Θέλω οι  τόποι  να μου μιλούν, λέει. Αυτή η “συνομιλία” που όταν μοιράζεται με τον κόσμο γίνεται συζήτηση με τον χρόνο και συναίσθημα αβίαστο,  επιτρέψτε μου να πω πως νομίζω ο τι είναι η προσωπική σφραγίδα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Ο Μιχάλης Γιαννακάκης, δεν είχε μόνο την ιδέα, φυσικά. Εχει την σκηνοθετική επιμέλεια,  πράγμα σημαντικό απόα μόνο του, αλλά υπήρξε και εμπνευστής , σε όλη την διάρκεια προετοιμασίας  και καθοδήγησε στις λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το έργο, όπως έπρεπε.

Έχοντας αποσπάσει πρόσφατα το βραβείο της Κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ιεράπετρας για την μικρού μήκους ταινία  του “Το λιμάνι”, ο Μιχάλης δέχτηκε μια ερώτηση για αυτό, περιορίστηκε σε μια λιτή αναφορά για την τιμή,  αναφέροντας και τον επίσης βραβευμένο Δημήτρη Παθιάκη  και μας πληροφόρησε πως οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο σάιτ του Φεστιβάλ  (festivalierapetra.gr)

 

Τα Μονοπάτια Ελευθερίας, έχουν επενδυθεί με μουσικές συνθέσεις της Ελένης Δρετάκη που τις παραχώρησε αφιλοκερδώς.

Την οθόνη προβολής παραχωρεί ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής.

Το Θέατρο της Σητείας από την πρώτη στιγμή στηρίζει την εκδήλωση και ο Νίκος Κατσούλης προσφέρει εθελοντικά την βοήθεια του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Λένα Φραγκούλη.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας