Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Μέχρι τέλη του μήνα οι πληρότητες αγγίζουν το 100% – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κίνηση του Αυγούστου στο Μακρύ Γιαλό

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κίνηση του Αυγούστου στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων κ. Νίκος Τζιρβελάκης.

Βάσει των δεδομένων που υπήρχαν από τον προηγούμενο μήνα -στα οποία είχε και πάλι αναφερθεί με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο κ. Τζιρβελάκης- αναμενόταν ένας δυναμικός Αύγουστος. Ωστόσο το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προβλέψεις, υπέρβαση πολύ θετική για τον τουριστικό κλάδο και συνολικά για την τοπική οικονομία της περιοχής.

«Η μέχρι τώρα εξέλιξη του Αυγούστου ξεπέρασε κάθε προσδοκία που είχαμε! Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και με κορύφωση τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου πολύ μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα εγχώριου τουρισμού, αλλά και επισκεπτών από πολλές χώρες του εξωτερικού. Αυτό έδωσε μία πολύ μεγάλη ώθηση, μίαν ανάσα στην περιοχή», επεσήμανε ο κ. Τζιρβελάκης.

Η ίδια εικόνα επικράτησε μέχρι τις 20 -25 του μήνα και έπειτα προβλέπεται να ακολουθήσει μία καθοδική πορεία, όπως πρόσθεσε.

Μέχρι τότε οι πληρότητες άγγιζαν το 100% με επισκέπτες κυρίως από την υπόλοιπη Κρήτη και δη την περιοχή του Ηρακλείου, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Στην πλειοψηφία τους οι ξένοι επισκέπτες είναι Γάλλοι, Σλοβένοι, Σκανδιναβοί, Ιταλοί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου -μέχρι στιγμής- η περιοχή σφύζει από ζωή με την κίνηση και στα καταστήματα και φυσικά στις πανέμορφες παραλίες να είναι πολύ αυξημένη. «Και αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι στην περιοχή μας έχουμε ποιοτικό, οικογενειακό τουρισμό. Ο Μακρύ Γιαλός είναι τέτοιος προορισμός και θέλουμε να παραμείνει. Είναι πολύ σημαντικό, αποτελεί στόχο για όλους εμάς», τόνισε κ. Τζιρβελάκης.

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας