Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

1 θετικό κρούσμα σε 152 τεστ στη Σητεία

 

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες στους δημότες σε τεστ κοροναϊού ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου από τη ΚΟΜΥ Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε  στη πόλη της Σητείας σήμερα  Δευτέρα 9/8/2021. Προσήλθαν για επανέλεγχο 152 συνδημότες μας και βρέθηκε 1 θετικό κρούσμα.


Ο Δήμος Σητείας ευχαριστεί θερμά τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Λένα Μπορμπουδάκη που προγραμμάτισε τη δράση, σε συνεργασία με την επόπτρια ιατρό της ΚΟΜΥ Λασιθίου κα Αθηνά Καρπούζη, το προσωπικό της  ΚΟΜΥ Λασιθίου που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο των δειγματοληπτικών τέστ, καθώς επίσης και το προσωπικό των εθελοντικών μας ομάδων ΕΔΕΑΚ και Ερυθρός Σταυρό – Σαμαρείτες, που βοήθησαν στη οργάνωση του χώρου των τέστ και της ρύθμισης της κυκλοφορίας .
Ευχαριστώ στο Πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Σητείας Μανώλη Λιλιμπακη για τη παραχώρηση του γραφείου για την υλοποίηση της δράσης.
Συνεχίζουμε  την τήρηση των νέων μέτρων κατά του κοροναϊού που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Επιβάλλεται περισσότερη προσοχή καθ’ ότι τα νέα δεν είναι και τα καλύτερα αναφορικά  με τα εμφανιζόμενα κρούσματα.
Προσοχή σε όσους ταξιδεύουν και σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να εφαρμόσουν τη κυβερνητική διάταξη σχετικά με τα Rapid test.
Όσοι διαγνώσκονται θετικοί κατόπιν δική τους πρωτοβουλία σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια,  να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καθώς και οι στενές επαφές αυτών.
Επιτακτική ανάγκη η επίδειξη της ατομικής ευθύνης από όλους μας  προς όφελος της δημόσιας υγείας.
Θα ακολουθήσει  δειγματοληπτικός έλεγχος rapid test  για τον οποίο θα  εκδοθεί νέο δελτίου τύπου.
Υ.Γ. Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Σητείας, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.
Αϊλαμάκης Γιώργος
Αντιδήμαρχος ΠΠ

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας