Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Διευθέτηση των υδάτων του Παντέλη και της Λιμνοδεξαμενής της Ζου-Τα δύο έργα θα προχωρήσουν συνδυαστικά

Στα ζητήματα που αφορούν  τα προβλεπόμενα έργα  του ποταμού Παντέλη  και τη Λιμνοδεξαμενή της Ζου, τα  οποία αναμένεται να προχωρήσουν συνδυαστικά, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, με αφορμή πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο.

Όπως εξήγησε, πρόσφατα επισκέφθηκαν το Δήμο υπηρεσιακοί παράγοντες  της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά με την διευθέτηση του ποταμού Παντέλη και την υλοποίηση του έργου που προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια ώστε να γίνουν και να τοποθετηθούν οι συρματόσακοι ασφαλείας παρόχθια προκειμένου να βελτιωθεί το έργο  του ποταμού.

«Το ευχάριστο ήταν ότι ήρθαν και οι εργολάβοι οι οποίοι έχουν αναλάβει την Λιμνοδεξαμενή Ζου. Το έργο, όπως καταλαβαίνετε, θα προχωρήσει συνδυαστικά. Δηλαδή είναι πολύ πιθανόν, τα απολήψιμα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην διαδικασία αποκατάστασης να χρησιμοποιηθούν και για την ολοκλήρωση του έργου της Λιμνοδεξαμενής. Να επαναλάβουμε ότι είναι ένα έργο που δυστυχώς, όπως είναι γνωστό, για πολλά χρόνια έχει σταματήσει. Μετά από πολλές πιέσεις και συζητήσεις που έχουμε κάνει και με τον Περιφερειάρχη, θεωρούμε ότι το έργο άμεσα πρέπει να ξεκινήσει. Είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας. Είναι κρίμα τα νερά της πηγής Ζου να μην αξιοποιούνται και έστω με την ποσότητα, η οποία όπως μας είπαν οι υπηρεσιακοί είναι γύρω στα 300.000 κυβικά η χωρητικότητα της δεξαμενής, αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρχει μία περίσσια νερού για τις ανάγκες της περιοχής.»

Συζητήθηκε, όπως πρόσθεσε ο κ. Ζερβάκης, και  το θέμα του πώς μπορεί κάποια ποσότητα απολήψιμη η οποία να μην λαμβάνεται μόνο από την πηγή αλλά και από τον ίδιο τον ποταμό και για το λόγο αυτό  προγραμματίστηκε  επιτόπια αυτοψία από την Επιτροπή.

«Εκτιμώ ότι υπάρχει όχι μόνο διάθεση αλλά και ωριμότητα του έργου και φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να  μπορέσει να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. Επαναλαμβάνω είναι αναγκαίο έργο. Πελαγοδρομεί πολλά χρόνια και θεωρώ  ότι είναι η καλύτερη  ευκαιρία τώρα να ξεκινήσει ώστε να έχουμε το συνδυασμό των δύο έργων. Να λυθούν δηλαδή δύο προβλήματα τα οποία υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σε ότι έχει να κάνει με την διευθέτηση των υδάτων του ποταμού Παντέλη και της Λιμνοδεξαμενής της Ζου.»

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας