Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

200 ml ελαιόλαδο = 29 ευρώ!

Δυο Χανιώτες που καλλιεργούν περί τα 14.000 δέντρα ελιάς (κορωνέικης και τσουνάτης ποικιλίας) παράγουν το ελαιόλαδο με το όνομα Cardiolea το οποίο κυκλοφορεί πλέον σε πάνω από 90 φαρμακεία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

* Πρόκειται για το πρώτο ελαιόλαδο παγκοσμίως με πιστοποίηση συμπληρώματος διατροφής και αριθμό έγκρισης PL 3544-14. Η τιμή του Cardiolea είναι 29 ευρώ τα… 200 ml. Στην όλη διαδικασία έχει μπει και μια φαρμακευτική εταιρεία, αλλά για να γίνει εφικτό αυτό χρειάστηκε να αλλάξουν κάποια πράγματα στη νομοθεσία των χωρών αυτών.

* Επαληθεύεται αυτό που κατά καιρούς έχουμε επισημάνει. Η τιμή του (ελληνικού) λαδιού είναι πολύ δύσκολο να ανεβεί, με την Ισπανία (κυρίως) να ελέγχει τη διεθνή αγορά. Ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό. Να ξεχωρίσουμε ως προς την ποιότητα, ή την εμφάνιση ή την φαρμακευτική του ιδιότητα. Το ελαιόλαδο Cardiolea πρωτοπορεί και δείχνει το δρόμο… και σε εμάς τους Λασιθιώτες.

Στη Γαλλία με 4.000 τόνους και στην Ελλάδα με 300.000 τόνους!

Για το ελαιόλαδο και αυτή η πληροφορία που μας δίνει ο Δοκιμαστής και Σύμβουλος Ποιότητας Ελαιολάδου Βασίλης Φραντζολάς:

Στη Γαλλία, μια χώρα με συνολική παραγωγή 4.000 τόνων ελαιολάδου, έχουν καθημερινά πληροφόρηση για κάθε μία δακοπαγίδα. Υπάρχουν πλήρη στοιχεία για τις συλλήψεις του δάκου, για τρία χρόνια και για κάθε βδομάδα.

«Πού; Στη Γαλλία, με 4.000 τόνους παραγωγή ελαιόλαδο… ενώ εμείς στην Ελλάδα με 300.000 τόνους παρακαλάμε κάθε χρόνο τις Περιφέρειες και τις ΔΑΟΚ (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας) να ψεκάσουν τον πρώτο δολωματικό πριν την έναρξη πήξης του πυρήνα» σχολίασε ο κ. Φραντζολάς.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας