Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Σοβαρό πρόβλημα στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Εκτός από το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, υπαρκτό και σοβαρό είναι το πρόβλημα και στο Αναισθησιολογικό τμήμα του ΓΝΑΝ,

στο οποίο μάλιστα την περασμένη Παρασκευή 11/6 και χθες, Δευτέρα, δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος. Συνολικά, διαθέσιμοι στο ΓΝΑΝ είναι 3 αναισθησιολόγοι, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει στο να μείνουν ακάλυπτες ουσιαστικά άλλες τρεις μέρες για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό αναφέρει πως η ΔΥΠΕ δεν μπορεί να δώσει αναισθησιολόγο στο ΓΝΑΝ, από τη στιγμή που αντίστοιχα το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει μείνει με δύο αναισθησιολόγους και το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο έχει μείνει με 5 καλύπτοντας εσωτερικές εφημερίες χωρίς αναισθησιολόγο.

Οι εντατικολόγοι, πάντως, συμφώνησαν με τη Διοίκηση να «βάλουν πλάτη» για να καλύψει και να υποστηρίξει ο αναισθησιολόγος της ΜΕΘ που θα εφημέρευε ένα ενδεχόμενο σοβαρό περιστατικό.

Αυτό έγινε, όπως λέγει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑΝ Χάνι Μασούντ, την περασμένη Παρασκευή με τον νεαρό που τράκαρε στην περιοχή της Κριτσάς.Ο ίδιος ο κ. Μασούντ αναγκάστηκε να μεταβεί στις 3 τα ξημερώματα και να υποστηρίξει τον αναισθησιολόγο της ΜΕΘ που εφημέρευε, καλύπτοντας έτσι αντίστοιχα την ΜΕΘ αλλά και οποιοδήποτε άλλο περιστατικό εμφανιζόταν εντός ή εκτός του Νοσοκομείου. Ο εν λόγω αναισθησιολόγος, μάλιστα, χρειάστηκε να συνοδέψει το περιστατικό αυτό στο Ηράκλειο, αφού στο ΓΝΑΝ δεν υπάρχει νευροχειρούργος.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας