Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Προσπάθεια επέκτασης της ανακύκλωσης, στην ‘’πάνω πόλη’’ της Σητείας

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Πλατανάκη, αναφέρθηκε και στα νεότερα σε ότι αφορά την ανακύκλωση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια επέκτασης της ανακύκλωσης, στην ‘’πάνω πόλη’’ της Σητείας, σε συγκεκριμένα σημεία, όπως αυτό στο κτίριο του ΟΤΕ,  αλλά και σε οικισμούς όπως το Μόχλος και αλλού. Σημεία που καταγράφηκε ανάγκη επέκτασης δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί όγκος ανακυκλώσιμων υλικών σε συμβατικούς κάδους.

Όπως σημείωσε, στην επέκταση της ανακύκλωσης καθοριστική είναι η δυνατότητα χρήσης του δεύτερου μικρού απορριμματοφόρου το οποίο μπορεί να περάσει από στενούς δρόμους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. «Από την στιγμή που αναλάβαμε ήταν βασικός στόχος η επέκταση της ανακύκλωσης στο Δήμο Σητείας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία. Ζητούμενο ασφαλώς είναι και η σωστή διενέργεια της ανακύκλωσης  με μέσα αλλά και από την πλευρά των πολιτών. Διότι όση προσπάθεια και να καταβάλει η Υπηρεσία μας αν οι πολίτες δεν ανακυκλώνουν σωστά, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Καταγράφεται βελτίωση, όμως στοχεύουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε.

Σε ότι αφορά την ανακύκλωση, μετά από αίτημα της Υπηρεσίας στην Εταιρεία Ανακύκλωσης, έγινε προμήθεια σε μπλε κάδους και ακολούθησε συντήρηση και επισκευή των υπαρχόντων κάδων της ανακύκλωσης.

Παράλληλα η Υπηρεσία Καθαριότητας προμηθεύτηκε τελευταία μία ποσότητα συμβατικών κάδων οι οποίοι θα διατεθούν σε κοινότητες που ως τώρα δεν είχαν τοποθετηθεί καινούριοι κάδοι. Οι ανάγκες, όπως σημείωσε η κ. Πλατανάκη, εξακολουθούν να είναι μεγάλες παρότι υπολογίζεται ότι έχει καλυφθεί ένα ποσοστό περίπου 60% του Δήμου με νέους κάδους.

 

Τα ογκώδη αντικείμενα

Ένα άλλο θέμα για το οποίο συνεχίζεται η προσπάθεια είναι αυτό της απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων από διάφορα σημεία σε όλο το Δήμο στα οποία δυστυχώς δημιουργούνται «χωματερές» με ότι αρνητικές επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται. «Είναι μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα στο πλαίσιο της οποίας έχει απομακρυνθεί από πάρα πολλά σημεία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, μεγάλος όγκος αντικειμένων. Είμαστε σε επαφή και συνεννόηση και με τους Προέδρους των ΤΚ προκειμένου να υπάρχει συντονισμός, ενημέρωση και διαχείριση της κατάστασης. Έχει βελτιωθεί, όμως δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δυστυχώς κάποιοι πολίτες εξακολουθούν να έχουν αυτή την κακή τακτική και να αφήνουν όπου βρουν ογκώδη αντικείμενα. Δεν είναι σωστό. Το έχουμε πει πολλές φορές, μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία, να υπάρχει συνεννόηση για να απομακρύνονται χωρίς να δημιουργούνται ‘’χωματερές‘’ εδώ και εκεί. Έχει επίσης ετοιμαστεί ο χώρος υποδοχής του ΧΥΤΑ για ογκώδη αντικείμενα οπότε ξεκινά σιγά – σιγά η διαδικασία και θα ενημερωθούν οι πολίτες για τον τρόπο που θα γίνεται».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας