Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Μιχάλης Καρχιμάκης: Από την σπίθα στην πυρκαγιά; Μια προσωπική εξομολόγηση (βιντεο)

 

«Στην πολιτική δεν πας μακριά, αν δεν συγκινήσεις». 

Φράση, συμβουλή  και προτροπή του Ανδρέα Παπανδρέου στον Μιχάλη Καρχιμάκη, που με περηφάνεια και συγκίνηση λέει πως είναι ο τελευταίος εν ενεργεία πολιτικός που υπήρξε συνεργάτης του Ανδρέα,  που, «έκανε τους ανθρώπους ελεύθερους, υπερήφανους, ζωντανούς, αξιοπρεπείς», όπως  είπε σήμερα, μιλώντας  στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη.

Μια συζήτηση ασφαλώς πολιτική, αλλά όχι περιορισμένη στην επικαιρότητα και στην αναζήτηση της είδησης.

 

 

Μια αναδρομή, στα παιδικά και μαθητικά χρόνια στην Σητεία, η πρώτη συνειδητοποίηση της αριστερής ιδεολογίας από τον  ΕΑΜίτη πατέρα μέσα σε μια χούντα που και εδώ είχε τους ανθρώπους της να προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν και να χαρακτηρίζουν ως ανίκανους για μάθηση και προκοπή του αριστερούς ,που πήραν πληρωμένη απάντηση από την πορεία του νεαρού Μιχάλη.

Παρέες και πλάκες και περιπέτειες βέβαια υπήρξαν με ανθρώπους που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, υπήρξε η σκληρή και δύσκολη  καθημερινότητα αλλά και κάποιες «καλλιτεχνικές εμφανίσεις» στην Γιορτή της Σουλτανίνας, υπήρξε και η πολιτική ταυτότητα ΠΑΣΟΚ, και η στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου έρχεται και μιλά στην πλατεία της Σητείας, 6 Νοεμβρίου του 1974. Με ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο, που αποκαλύπτει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Υπάρχουν πολλές ημερομηνίες καθοριστικές . 1978 στο πολιτικό γραφείο του Μ. Χατζηνάκη, 1981 που γίνεται η μεγάλη πολιτική   αλλαγή στην χώρα με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, 1989 που γίνεται πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1990 όταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης , μαζί με τον Γ. Ανωμερίτη, δημιουργούν δίπλα και παράλληλα στην Γραμματεία Αλληλεγγύης, την Γραμματεία Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, που αναλαμβάνει την αποκάλυψη όλων των σκανδάλων της κυβέρνησης του 89. Η πορεία, είναι ανοδική.

Το καλοκαίρι του 1993, στην Ελούντα , γίνεται η προσωπική γνωριμία με τον Ανδρέα Παπανδρέου («Εσύ είσαι; Επιτέλους σε γνωρίζω»), που επιθυμεί να συναντήσει τον Μ. Καρχιμάκη μετά την επιστροφή του στην Αθήνα. Του μιλά για την θέση του διευθυντή του ιδιαίτερου του γραφείου, κάτι που αλλάζει, λόγω ειδικών συνθηκών που περιγράφει ο Μιχάλης , σε θέση ειδικού συμβούλου.
Τα υπόλοιπα , είναι ιστορία, που υποσχέθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης να  συνεχίσει την αφήγηση της .
Η ιστορία «μια φλόγας που έγινε πυρκαγιά, και την πυρκαγιά την έκαναν όλοι οι άνθρωποι που με στήριξαν», όπως είπε.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας