Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες υποχρεούνται πλέον σε διενέργεια self test-Πώς γίνεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία του Ν. Λασιθίου

Αυξημένος είναι από χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου, ο αριθμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων, για την προμήθεια δωρεάν self tests, καθώς διατίθενται πλέον σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει εντός της τρέχουσας εβδομάδας (έως 29/5/21) να γίνει η προμήθεια, η διενέργεια  των self tests  και η δήλωση του αποτελέσματος αυτών στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου  Κώστας Καλδής, με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη, ανέφερε  αρχικά ότι έχει επιφέρει  σημαντική επιβάρυνση στα φαρμακεία, σε συνδυασμό και με αυτή της  συμβολής τους στο κλείσιμο των ραντεβού εμβολιασμού για τον  covid-19 και βέβαια συμπεριλαμβανομένων κι όλων των άλλων υπηρεσιών που παρέχονται σε καθημερινή βάση. Ωστόσο όπως σημείωσε «είχαμε αποφασίσει εξ αρχής ως κλάδος ότι θα βάλουμε πλάτη, επομένως συνεχίζουμε να στηρίζουμε και αυτή την προσπάθεια έστω κι αν το κόστος είναι αρκετά μεγάλο όσον αφορά την επιβάρυνση της δουλειάς μας στην καθημερινότητα.»

Διευκρίνισε παράλληλα ότι η πλατφόρμα  ανοίγει και κλείνει κατά τις εντολές της κεντρικής κυβέρνησης, κάτι αρχικά που είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα αφού δεν δινόταν ικανός αριθμός self tests  κατευθείαν. Το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η διάθεση για κάθε ομάδα που ανοίγει η πλατφόρμα, γίνεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, είναι  καλύτερα τα πράγματα και ο εφοδιασμός των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες είναι απρόσκοπτος.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους οι πολίτες, ότι κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα, η πλατφόρμα κλείνει κι ανοίγει ξανά τη Δευτέρα το πρωί. «Έτσι όποιοι δικαιούχοι των αντίστοιχων ομάδων πρέπει να προμηθευτούν τα τεστ  για να τα έχουν το πρωί της Δευτέρας, ας φροντίσουν να τα λαμβάνουν εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος και να μην προσέρχονται τελευταία στιγμή διότι εφόσον το τεστ πρέπει να γίνει τη Δευτέρα, δεν μπορούν να το προμηθευτούν το Σαββατοκύριακο μετά τις 5 το απόγευμα. Το επισημαίνουμε, διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να προσέρχονται αρκετοί πολίτες στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου και της Κυριακής, ζητώντας  self tests για την Δευτέρα και να μην μπορούν να τα λάβουν. Ας μεριμνήσουν όλοι λοιπόν να προμηθεύονται τις ώρες που πρέπει, για να μην δημιουργούνται προβλήματα και ταλαιπωρία», τόνισε ο κ. Καλδής.

Ο  κόσμος  λοιπόν θα πρέπει να ενημερώνεται και να δρα βάσει όσων προβλέπονται – στο πλαίσιο των  κατευθύνσεων που δίδονται κεντρικά –  προμηθευόμενος τα τεστ που δικαιούται, αποφεύγοντας και την όποια  ταλαιπωρία. «Εμείς κάνουμε απλά τη διάθεση. Θα υποστηρίξουμε το όλο εγχείρημα έως ότου υπάρχουν διαθέσιμα slef tests  από την κυβέρνηση κι από κει και πέρα αν κάποιος χάσει το τεστ για παράδειγμα, στο περιθώριο που η πλατφόρμα είναι ανοικτή, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς από τα φαρμακεία για να εξυπηρετηθούν όσοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Προφανώς πρέπει οι πολίτες να διεκδικήσουν τα δωρεάν τεστ, να τα ζητάνε εντός των προθεσμιών που υπάρχουν, αλλά αν υπάρξει μία έκτακτη περίπτωση, υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης τους.»

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας