Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Μειώνονται οι ξενοδοχειακές κλίνες κάθε χρόνο στη Σητεία-δεν γίνονται επενδυτικές τουριστικές προσπάθειες

Μπορεί η επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα να έχει καθοριστεί για τις 14 Μαΐου, ωστόσο -όπως φαίνεται- η ημερομηνία αυτή δεν αφορά τη χώρα στο σύνολό της.

Στο Δήμο Σητείας -επί παραδείγματι- δεν προβλέπεται να ανοίξουν ξενοδοχειακές μονάδες στα μέσα του μήνα, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

«Ένα ζήτημα σημαντικό ήταν και εξακολουθεί να είναι», τόνισε ο κ. Κακουράκης, «ο μικρός αριθμός κλινών στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα το τοπίο. Είναι εξάλλου γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Κρήτης, αλλά και του Νομού Λασιθίου, στη Σητεία δεν υλοποιούνται τουριστικές επενδύσεις, παρά το ότι υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον από επενδυτές.

Δυστυχώς φαίνεται να υπάρχει κακό προηγούμενο και μία όχι φιλική στάση για επενδυτικές τουριστικές προσπάθειες σε επίπεδο τοπικό. Η Σητεία αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση -αρνητική, όπου σταδιακά στην πάροδο των χρόνων έχουν μειωθεί κατά πολύ οι κλίνες, έχουν κλείσει και ξενοδοχεία, ενώ δεν έχουν κατασκευαστεί νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Ίσως η Σητεία να είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα, στην χώρα που η βαριά της βιομηχανία είναι ο τουρισμός -σαφώς και ο πρωτογενής τομέας- που αντί να αυξάνονται μειώνονται κλίνες χρόνο με το χρόνο. Αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα

Επίσης η περιοχή της Σητείας είναι ένας θαυμάσιος τόπος με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω στηριζόμενος και στο μαζικό τουρισμό και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

 

 

Περιμένοντας τον Ιούνιο

Για την επικείμενη νέα τουριστική περίοδο -αλλά και την επόμενη- οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες για τον ξενοδοχειακό κλάδο της περιοχής, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Ωστόσο καλύτερη εικόνα θα δημιουργηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Κυρίως τον επόμενο μήνα όταν κι αναμένεται να ανοίξουν στην πλειοψηφία τους οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας